20. yuzyılın iki buyuk kuramsal yapısı olan gorelilik ve kuantum kuramı, modern fiziği şekillendirmiştir. Her biri onemli katkılar sağlayan ve birbirinin sonuclarından yararlanan bircok dehÂnın ortak calışmasının urunu olan kuantum kuramının başlangıcındaki tartışmaların icinde yer alan Reichenbach'ın bu kitabı alanın referans kitaplarından biridir. Reichenbach kitabında 1900 yılından başlayarak kuantum fiziğinin kuramsal yapısını oluşturan dort evreyi ayrıntılarıyla ele alıyor ve bunların felsefi temellerini tartışıyor.

"Fiziğin felsefesi fiziğin kendisi kadar acık ve yalın olmalıdır; ne deneycilik cağında modası gecmiş gorunen kurgusal felsefenin kavramlarına sığınmalıdır, ne de deneyciliğin operasyonel bicimini, yorumların mantığındaki problemlerden yakayı kurtarmak icin kullanmalıdır. Bu ilkeden yola cıkarak yazar bu kitapta, kuantum fiziğinin metafizikten bağımsız bir felsefi yorumunu geliştirmeye calışmıştır ve atom-altı dunyası hakkındaki ifadeleri, sıradan fiziksel dunya kadar gercek olan kuantum mekaniksel sonuclar olarak kabul etmemizi sağlamıştır."
-Hans Reichenbach, Felsefe Bolumu, California Universitesi-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 300

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Kuantum Mekaniğinin Felsefi Temelleri Yazar: Hans Reichenbach Kapak: Begum Cicekci Cevirmen: Deniz Olcek Editor: Kerem Cankocak Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051068947