Duşunmek, nedenlerin, nasılların arkasına takılmak, yani ozgun bilgi uretmek, bilginin her turlu değerin ustune cıktığı gunumuzde, fikir işcileri denilen yeni bir sosyal sınıf yaratmıştır. Apple, Samsung, IBM, Intel, Microsoft gibi dunyaya ekonomisine yon veren dev kuruluşlar, bu yeni sosyal sınıfın kontrolune girmiştir. Bill Gates işe başladığında, sizin gibi, Afrika'da Safari yapacak parası yoktu, şimdi dunyanın en zengin adamı. Apple markasını yaratan Steve Jobs, ozgun duşunmenin ekonomik değere nasıl donuştuğunu kanıtlayan bir teknoloji ikonu oluverdi. Butun bu gelişmelerin motoru kuantum kuramıdır. Yirminci yuzyılın en onemli entelektuel başarısı olan kuantum, yirmi birinci yuzyılın dinamiğini belirleyen bir efsaneye donuştu. Cengiz Yalcın, kitabında sizleri bu efsanenin mantığı ile tanıştırıyor. Karmaşık sandığınız gunumuz teknolojilerinin nasıl basit olayların nedenlerini duşunerek yaratıldığını hayretler icinde gorecek, bilgisayar ekranına bile başka gozle bakar olacaksınız.

Cengiz Yalcın kuantum kuramını herkesin anlayabileceği en yalın bicimde acıklamakla kalmıyor, gunumuzde ve gelecekte gunluk hayatta yansımalarını da ortaya cıkarıyor. Kuantum: Tanrının Nefesi mi? Aklın Sesi mi? Neyin Nesi? ufuk acıcı ve duşundurucu bir kitap.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 208

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Akılcelen Kitaplar
Kitap Adı: Kuantum Yazar: Prof. Dr. Cengiz Yalcın Yayınevi: Akılcelen Kitaplar İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055069667