"Kuantum fiziğindeki 'buyuk fikirlerin' kesin bir listesi yok. Ancak kuantum fiziğinin doğa kavrayışımıza kazandırdıklarının ozunu yansıtan on iki fikir var. Bunların tumunun ortak noktası fiziksel dunyanın nasıl işlemesi gerektiğine dair gundelik deneyimimize dayanarak kazandığımız beklentilerle, bir diğer deyişle 'sağduyuyla' celişiyor olmaları..."
Konusunda uzman bir fizikci olan K. W. Ford, dikkatlice secilmiş 101 sorunun cevabını herkesin anlayabileceği bir şekilde vererek, kuantum kuramının uzerindeki gizemi kaldırmayı amaclıyor. Son yıllarda cok sık rastladığımız 'yanlış kuantum onyargılarını' bu 101 soru-cevap ile curutuyor. Kuantum fiziğinin en temel ozelliklerinin birer ozetinin yer aldığı kitap, kuantum konusunda bilmeniz gereken her şeyi ozetliyor.
Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: 101 Soruda Kuantum Yazar: Kenneth W. Ford Kapak: Ferah Perker Cevirmen: Barış Gonulşen Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Dizi Editoru: Kerem Cankocak Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786051064055