“Kuantum fiziği”, yalnızca fizikcileri ilgilendiriyormuş gibi gorünen, gündelik hayatımızın basit kaygılarıyla kafa yoramadığımız, bu nedenle de deyim yerindeyse “yorucu” bir kavram. Oysa bu kavram Britanyalı fizikci Danah Zohar’ın ellerinde, kendimizle, dünyayla ve başkalarıyla olan ilişkimizi acıklayabilecek bir alet kutusuna donüşüyor. Bu alet kutusunun yardımıyla Zohar, yeni bir insan bilinci hipotezi sunuyor.
Zohar’ın zihin acıcı tezi şu: Oznel farkındalık dolaysız olarak kuantum süreclerden doğar ve kuantum kuramındaki dalga-parcacık ikiliği zihin-beden ikiliğinin temelini oluşturur. Elinizdeki kitabın onemi, Zohar’ın bu tezi yalnızca fizik dünyasına ait olmaktan cıkararak; felsefi, toplumsal ve varoluşsal sorunlara bu tezin ışığında bakabilmesinde saklı.
Zohar’ın teorisiyle artık kendimize ve yaşadığımız dünyaya modern hayatın birbirinden bağımsız adacıkları olarak bakmaktan vazgecebilir ve modern dünyaya ozgü yabancılaşmadan kurtulabiliriz. Evreni, kaynaklarının emrimize amade olduğu bir tüketim nesnesi olarak değil, insan bilincinin ifadelerinden biri, yani bir bilinc durumu olarak gorebiliriz. Yaşayan varlıklara yaşamın ortak yazarları olarak bakabiliriz. Kuantum Benlik kendimizle, birbirimizle ve dünyayla barışı tesis etme mücadelesinde, kuantum fiziğin zorlu yollarından gecmiş değerli bir katkı.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kuantum Benlik Yazar: Danah Zohar Cevirmen: Seda Kervanoğlu Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Adı: The Quantum Self Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786053142027