Lazer ışınları yardımıyla boşluğa yansıtılan uc boyutlu imgeler olan hologramları bugun herkes biliyor. Dunyanın en saygın bilimadamlarından ikisi, Einstein’ın oğrencisi ve Londra Universitesi oğretim uyesi kuantum fizikcisi David Bohm ile modern beyin anlayışımızın mimarlarından Stanford Universitesi norofizyoloğu Karl Pribram evrenin bir hologram yani kelimenin tam manasıyla insan beyni tarafından yaratılmış bir imge olabileceğini duşunmektedirler. Bu cok carpıcı yeni evren anlayışı sadece bircok fizik bilmecesini cozmekle kalmıyor, telepati, vucut dışı deneyim ve olume yakın deneyim gibi gizemli olaylara, hatta kozmik birlik ve mucizevi iyileşme gibi dinsel ve mistik deneyimlere de acıklık getiriyor.
“Maddeyi ve bilinci tek bir butun halinde iceren dev hologram olarak evren fikri eminim ki ‘Gerceklik nedir?’ sorusunu soran herkes icin kışkırtıcı olacaktır. Bu kitap soruya kalıcı bir yanıt getirebilir.”
—Dr. Fred Allan Wolf, Kuantum Bilmecesi adlı kitabın yazarı-
“Bu yeni verilerin ilgi alanı o denli geniş ve kapsamlıdır ki, insan psikolojisi, ruh hastalıkları ve tedavi surecleri konusundaki goruşlerimizde bir devrim yaratabilir. Gozlemlerden bazıları, onemleri bakımından, psikoloji ve psikiyatrinin cercevesini aşmakta ve Batı biliminin yururlukte olan Newtoncu-Kartezyen modeline ciddi bicimde meydan okumaktadır. Bu goruşler insan doğası, kulturu, tarihi ve gerceği konusundaki imgelerimizi etkin bir bicimde değiştirebilir.”
—Stanislav Grof, Kozmik Oyun adlı kitabın yazarı-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Holografik Evren Yazar: Michael Talbot Cevirmen: Guray Tekce Yayınevi: Omega Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5x21 İlk Baskı Yılı: 2015 Baskı Sayısı: 3. Basım Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786050204612