Bu kitapta, yaşadığımız teknolojik gelişmelerin icten yanmalı motorlara sağladığı katkılar guncellenmeye calışılmıştır. İcten yanmalı motorların, calışma esasları, kullandıkları yakıt turleri gibi bicimlerde sınıflandırıldıkları bilinmektedir. Ornek olarak, Dizel Motorları ve Benzinli Motorlar gibi başlıklar altında incelenmektedirler. Fakat genel esaslar, motor parcaları ve yardımcı donanımlar acısından bakıldığı zaman bu tasnifin zorunlu bir sınıflandırma olmadığı gorulmektedir. Bu nedenle kitabın ele alınması, isminin de Motor Teknolojisi olarak secilmesi ifade edilen bakış acısından kaynaklanmaktadır.
Motor Teknolojisi kitabı on beş ana bolumden meydana gelmiştir. Giriş bolumunde motorların gelişmesi bir kronolojik sıraya gore dizilmiştir. Motorların sınıflandırılması, genel kavram tanımlar ve termodinamik ozellikler bu bolumde incelenmiştir. İkinci ve ucuncu bolumlerde cevrimler, teorik ve gercek cevrimler olarak ayrı ayrı ele alınmıştır. Cevrimlerin ve motorların karşılaştırılmaları bu bolumlerde olmuştur. Motor parcaları yedinci bolumde anlatılmıştır. Motor parcalarının tasarımı, malzeme secimleri ve işletim ozelliğinden kaynaklanan farkları gosterilmiştir. Yardımcı donanımların her biri bir bolum olarak okuyucuya sunulmuştur. Yakıt sisteminin incelendiği on ucuncu bolumde benzin ve dizel yakıt sistemleri ayrı ayrı izah edilmiştir. Gaz turbinleri ve buna bağlı olarak tepkili motorlar gercekte ayrı bir kitap konusu olmakla birlikte on beşinci bolumde ozetlenmeye calışılmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Motor Teknolojisi Yazar: Muzaffer Hakan Yardım Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık Ebat: 16 x 23,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 4. Basım Barkod: 9786051333922