Kraliyet Akademisi Bilim Kitabı Odulu 2015 Finalisti
Yılın En İyi Bilim Kitabı
-Amazon-
"Kuantum teorisi karşısında hayrete duşmemiş bir kimse, onu an-lamamış demektir."
-Niels Bohr-
Yaşam bilinen evrendeki en olağanustu fenomen. Peki ama nasıl işliyor? İcinde bulunduğumuz klonlama ve sentetik biyoloji cağında dahi şu gercekle yuz yuzeyiz: bugune kadar hic kimse tamamen cansız bir maddeden canlı yarata-bilmiş değil. Yaşamı oluşturmanın tek yolu hÂl yaşamın yine kendisi. Oyleyse yaşamın mayasına dair hayati bir bileşeni gozden kacırıyor olabilir miyiz?
Richard Dawkins'in, evrime bakışımızı tumden değiştiren kitabı Gen Bencildir gibi Kuantum Sınırında Yaşam da yaşam dinamiklerine dair anlayışımızı baştan şekillendiriyor. Jim Al-Khalili ve Johnjoe McFadden, birikimlerini benzersiz an-latım yeteneğiyle bir araya getirerek, gozden kacırdığımız bileşenin, varlıkların aynı anda iki farklı yerde bulunabildiği, hayaletimsi bağlantılar kurabildiği ve gecilmez goru?nen engellerin icinden gecebildiği kuantum mekaniği du?nyasında gizli olduğunu ortaya koyuyor. Bizleri goz alıcı bir hızla gelişen ve uygulama-larıyla cığır acması beklenen kuantum biyolojisi ile tanıştırırken muammaların en buyuğu olan "Yaşam nedir?" sorusuna yepyeni bir bakış getiriyor: Yaşam kuantum sınırında yaşar.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 384
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Domingo Yayınevi
Kitap Adı: Kuantum Sınırında Yaşam Yazar: Johnjoe McFadden , Jim Al-Khalili Khalili Sayfa Uygulama: Bahadır Erşık , Bahadır Erşık Cevirmen: Şiirsel Taş Editor: Cağrı Yalgın Yayınevi: Domingo Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786054729791