Zihniyetler tarihine başlangıc niteliğinde olan bu calışmada Eliade’nin odak noktası kadim Mezopotamya kulturudur. Kadim ve kutsal yerler aynı zamanda doğumun, yaşam ve olumun anlamlandırıldığı ilk merkezlerdir. Babil şehri Akkadcada “tanrının kapısı”dır ve doğaustuyle kurulan bir perspektifi icerir. İnsanlığın kozmosa bakışını ve zihinsel gelişiminin arketipini yansıtan en iyi orneklerden biridir.
Eliade dinsel evrenin bir yorumbilgisini sunar. O, modern doğa bilimcilerinin ve dinler tarihcisinin coğu zaman ihmal ettiği meselelerde daha duyarlıdır. Yepyeni bir yontem ve kultur felsefesiyle, her turlu simge ve mitten yararlanarak insanın kozmosla kurduğu ilişkideki doğal ve saf gercekliği yakalar. Sahici ve otantik bir ilişki bicimi ortaya cıkar. Doğayı tamamlayan insan icsel dinamiği ve yasaları keşfetmiş, boylelikle kendisini de tamamlamıştır… İlk uygarlıklarda hayata bakışın, calışma ve inancın, nesne ve adların bugunden farklı
bir karşılığı bulunmaktaydı. Bu kitapta Babillilerin metalurjik torenleri, derin simya bilgileri, hekimlik ve buyu sanatları, madenlerin, taşların ve bitkilerin cinselliğinden soz edilmektedir. Dikkatli okurun gozunden ise Asya kozmolojisi ve Doğu kulturunun zenginliği kacmayacaktır
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Babil Simyası ve Kozmolojisi Yazar: Mircea Eliade Yayınevi: Doğu Batı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 95 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257030311