Tarihin en buyuk ve en etkili beyinlerinden biri olan Albert Einstein'ın 1934-1950 yılları arasındaki yazılarını kapsayan bu kitap, gunumuzde de tartışılan ve cozume kavuşturulamamış konuları ele alıyor. Savaşların surduğu, aclığın ve yoksulluğun kol gezdiği dunyamız, Einstein'ın dunyasından pek de farklı değil. Einstein'ın ısrarla uzerinde durduğu devletlerarası rekabetin olumsuz etkileri hÂl surmekte. Einstein, ırkcılıktan dunya barışına, bilim ile din ilişkisinden eğitime ve ahlaka, gorelilik ve kuantum fiziğinden sosyalizme kadar cağımızın en onemli meseleleri uzerine derinlemesine duşunmuş. Bu meseleleri bir bilim insanı titizliğiyle masaya yatırıyor ve acık, duru uslubuyla argumanlarını kuruyor. "Neden Sosyalizm" başlıklı yazısında politik dunya goruşunu ortaya koyarken, sosyalizmin gercek amacını, insani gelişmenin yağmacı donemini aşarak bunun kesinlikle otesine ilerlemek olarak tarif ediyor.

Son Yıllarım'da Einstein'ın ele aldığı konular sadece toplumsal ve felsefi konularla da sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda klasik mekanik, Newton fiziği, gorelilik ve kuantum fiziği hakkında cok değerli tartışmalar var.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 280

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Kırmızı Kedi
Kitap Adı: Son Yıllarım Yazar: Albert Einstein Cevirmen: Ferhat İyidoğan Yayınevi: Kırmızı Kedi İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786054764952