Bitkilerin gayet zeki olduğu ve iletişim kurabildiği bir gezegen hayal edin. Bu hayali gezegende bitkiler kendi aralarında bilgi alışverişi yapabiliyor. Koklerinden en tepesindeki yaprağa kadar her turlu bilgiyi aktarabiliyor. Cevresinde kendi turunden olanlarla diğerlerini ayırabiliyor. Tuzak kurarak avlanabiliyor. İklim gecişlerine, kuraklığa ya da aşırı yağmurlara karşı tedbir alabiliyor. Daha da ileri gidip, diğer bitkilerle ve bazı hayvanlarla ağ kurabiliyorlar. Kendilerini korumak ve otcullardan sakınmak icin, başka canlılardan yardım alabiliyorlar. Uremek icin işbirliği geliştirebiliyorlar. Bu sessiz, pasif ve savunmasız gozuken bitkilerin en kucuk kok solucanından insanlara kadar, etraflarındaki herkesi yonlendirerek ve onlarla iletişime gecerek yaşamlarını organize ettiği bir gezegen hayal edebiliyor musunuz? Boşuna uğraşmayın, bu gezegen zaten var: Dunya’ya hoş geldiniz. Bu kitapta yazılanları bize cok once oğretilmiş bilgilerle anlamamız imkansız. Yeni bir perspektif ve zarif bir bakış acısıyla bilindik bitkilere yonelik butun yargılarınız temelden sarsılabilir. Dunyanın her yanında ses getirmeye aday bu yepyeni kitap, şimdiden pek cok dergiye kapak oldu ve insanlık bir kez daha doğru bildiklerini kenara itmek zorunda kalacak gibi. “Birkac saatliğine alışık olduğunuz insan merkezciliğinizi bir kenara bırakın. Daha zengin ve daha muhteşem diğer dunyaya adım atın. Pişman olmayacaksınız ve bu yeni dunyadan asla eskisi gibi cıkamayacaksınız.” Michael Pollan, yazar
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bitki Zekası Yazar: Stefano Mancuso , Alessandra Viola Ceviri: Almıla Ciftci Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789752498402