Gecen hafta pişirdiğini, brokolinin kalanı huG dolapta mı duruyor? Bu hafta yaptığınız mutfak alışverişinden kalan, bozulmaya yuz tutmuş meyve ve sebzeler dolabı her aoğınızda uzgun uzgun size mi bakıyor? Yalnız değilsiniz. Yemek yaparken atık uretmeme konusunda ne kadar hassas davranırsak davranalım, coğu zaman bunu başaramıyoruz. Marketteki urunler belli porsiyonlarda paketlendiği icin, pişireceğimiz yemeğin gerektirdiğinden daha fazla urunle eve donmek zorunda kalabiliyoruz. Ayrıca yemeğin ev halkı tarafından beğenilmesi ve sağlıklı olması arasında da bir denge kurmaya calışıyoruz. Bu surecin sonunda yenebilir durumdaki gıdaların toprakta, ureticide başlayan yolculuğu cop kutumuzda son buluyor. David Evans pek coğumuzun ortak problemi haline gelen atık meselesini merkeze koyduğu araştırmasının sonuclarını, ceşitli antropolog ve sosyologların teorileriyle harmanladığı bu kitap aracılığıyla okuyucuya sunuyor. Ayrıca Evans gıdayı gıda olmaktan cıkaran, onu "atmaya hazır" hale getiren sebepleri araştırarak, onları tekrar yenebilir hale getirme ihtimalini inceliyor. "Sıfır Atık; Tuketim Kulturu ve Gıda Israfi" kitabı kapalı kapıları aralıyor, insanların evine ve hayatına mudahil olarak gıdanın fazlalık ve atık olma rotasını eleştirel bir bakışla ortaya koyuyor. Eğer siz de daha az atık oluşturmayı amaclıyor ama nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız, bu kitap tam size gore.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sıfır Atık: Tuketim Kulturu ve Gıda İsrafı Yazar: David Evans Cevirmen: Burcu Yeşil Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 128 Sayfa Sayısı: 127 Ebat: 14 x 21 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Dil: Turkce Barkod: 9786057764263