Kuantum Mekaniği, insanlara once acayip gibi gorunen kuantum mekaniği dunyasının kuramını ve ilgili matematiği sunarken, atom-altı cisimlerin davranışlarını matematiksel soyutlamalarla işleyerek bu zor alana temel bir giriş sunuyor. Kuantum mekaniğinin tuhaf gibi gelen yanlarını bazı populer kitaplar cekine cekine verirler; oysa bu kitap kuantum mantığının tum acayipliğini seve seve kucaklıyor. Kuantum mekaniğinin acayipliğinin tam olarak ne olduğunu, kesin matematiksel ayrıntılarla acıklıyor. Kitap, evrenimizde en temelde kuantum davranışının var olduğunu, evrenimizin sadece ve sadece kuantum yasaları uyarınca işlediğini, klasik mekaniğin ancak bir yaklaştırma olduğunu vurguluyor. Bu bağlamda, kuantum durumlarının ilkelerini, belirsizlik ve zamana bağlılığı, dolanıklık olgusunu, parcacık ve dalga ikiliğini en şeffaf bicimde ortaya seriyor. “Bu tam manasıyla bir kuantum mekaniği kitabıdır... Fizikcilerin dunyayı gercekten nasıl duşunduklerini anlamak istiyorsanız, bu kitaptan başlamanız gerekir.”

-Sean Carroll, Buyuk Resim’in yazarı-

“Bir ıssız adada yaşama cezasına carptırılsanız ve yanınıza sadece bir tek kitap almanıza izin verilse, o kitap işte budur. Yeterince zamanınız olduğu, dikkatinizi dağıtacak hicbir şey olmadığı goz onunde tutulursa, kuantum mekaniğini en iyi şekilde oğrenmek icin bu kitabı kullanabilirsiniz.”

-Science News-

“Susskind ve Friedman’ın ikna edici ve acık secik ornekleri kuantum mekaniğini tam da gerektiği kadar ozetliyor.”

-David Seery, Nature-

“Kuantum mekaniği oğrenmek isteyen herkes icin.”

-Publishers Weekly-

(Tanıtım Bulteninden)

Medya Cinsi: Ciltsiz

Sayfa Sayısı: 342

Ebat: 13x21

İlk Baskı Yılı: 2017

Hamur Tipi: 2.Hamur

Baskı Sayısı: 1. Basım

Kitap Adı: Kuantum Mekaniği Yazar: Leonard Susskind , Art Friedman Kapak: Zekeriya Aydın Yapım Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık Dil: Turkce Barkod: 9786051714615