Bu kitabın temel amacı, muhendislik oğrencilerine muhendislik mekaniğinin teori ve uygulamalarını acık

ve ayrıntılı bir şekilde sunmaktır. Bu amaca ulaşmak icin yazar tek başına calışmamış, kitap buyuk olcude oğretim uyelerinden oluşan yuzden fazla eleştirmenin ve yazarın oğrencilerinin yorum ve onerileriyle şekillenmiştir.

Kitaptaki bircok problem muhendislikte karşılaşılabilecek gercekci durumları resmetmektedir. Bu gercekciliğin oğrencinin muhendislik mekaniğine ilgisini artıracağı ve boyle bir problemi fiziksel tanımından mekanik ilkelerinin uygulanabileceği bir modele ya da sembolik bir ifadeye indirgeyebilecek becerinin geliştirilmesi icin bir arac sağlayacağı umulmaktadır.

Kitap boyunca butun problemlerde metrik birimler kullanılmıştır. Ayrıca, problem bolumlerinde problemler artan zorluk sırasına gore dizilmiştir. Her dort problemden sonuncusu haric, butun problemlerin cevapları kitabın arkasında verilmiştir.

İcindekiler;

Parcacık Kinematiği, Parcacık Kinetiği: Kuvvet ve İvme, Parcacık Kinetiği: İş ve Enerji, Parcacık Kinetiği: İmpuls ve Momentum, Rijit Cismin Duzlemsel Kinematiği, Rijit Cismin Duzlemsel Kinetiği: Kuvvet ve İvme,

Rijit Cismin Duzlemsel Kinetiği: İş ve Enerji, Rijit Cismin Duzlemsel Kinetiği: İmpuls ve Momentum,

Rijit Cismin Uc Boyutlu Kinematiği, Rijit Cismin Uc Boyutlu Kinetiği, Titreşimler, Matematiksel İfadeler,

Sayısal Analiz ve Bilgisayar Analizi, Vektorel Analiz, Yanıtlar

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Muhendislik Mekaniği Dinamik - Ekonomik Baskı Yazar: R.C. Hibbeler Cevirmen: Ozgun Soyucok , Ayşe Soyucok Yayınevi: Literatur Yayıncılık Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 20x24 İlk Baskı Yılı: 2016 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750407338