Daha once sizi Fraktal Duşunceler'imin dehlizlerine davet etmiş, ardından Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler'in var olduğuna ikna etmeye gayret etmiştim. Sonra da Değişen Be(y)nim ile beyinlerimizi anlatmaya calıştım size; her birimizin değişmeye nasıl mecbur ve mahkûm olduğunun altını cizmek icin… Şimdi, yıllardır kendime hatırlatmaya muvaffak oldukca beni yanlışlardan donduren, hayatımın cozunurluğunu arttıran ama ne hikmetse sıklıkla unuttuğum, unuttuğumuz, unutulan şeylere dair notlarımla karşınızdayım. Hatırlamaya en fazla ihtiyac duyduğumuz zamanlarda daha fazla unuturuz bazı şeyleri, bazı onemli şeyleri...
Unutulacak Şeyler, her şeyin gorduğumuz gibi olmadığını sezgisel olarak hisseden, gorunenin ve gosterilenin arkasını merak eden tecessus sahipleriyle bir hasbıhaldir. Sadece ve sadece de, oncelikle kendime, bir hatırlatmadır...
"Cağın insanı bir taraftan tutucu dinî geleneğin insan duşuncesini kısıtlayan cenderesinden, diğer taraftan modern militan ateizmin inanca savaş acmasından şaşırmış durumda. Sapmış inanışla mucadele etmesi gereken modern insan, inancla mucadele ediyor.İnanclarını savunmaya calışan modern Musluman aşırı siyasallaşmış durumda, 'Medeniyet İnşa Etme' idealini onemsemiyor. Elinde bulunan elmas değerindeki bilgileri Batı zihnine sunamıyor ve satamıyor. Bu konuyu dert edinenlerden birisi de Prof. Dr. Sinan Canan. "Unutulacak Şeyler" eseriyle bize felsefî bir ziyafet sunmuş, kendisini kutluyorum."
-Prof. Dr. Nevzat Tarhan-
"Bilimle uğraşmak zor iş. Hele ki bilmeyene anlatmak, daha da zor… Sinan Canan zor olanı hep başarıyor. Uzak ve soğuk bulduğumuz bilim dunyasını bizler icin yine keyifli ve anlaşılır hale getiriyor."
-Pelin Cift-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 232
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Tuti Kitap
Kitap Adı: Unutulacak Şeyler Yazar: Sinan Canan Yayınevi: Tuti Kitap İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059218306