Harika bir kitap okumak istiyorsanız… İşte, okumaktasınız zaten! .(Murat Menteş) Sinan Canan, fazlasıyla esprituel bir bilim insanı.[n]Beyin adlı bilimsel "stand-up" gosterilerinin yıldızı. Zor sorulara hem komik hem de isabetli cevaplar veriyor:

-Kaos teorisi nedir?
-Tam olarak kac tane tabiat kanunu var?
-Evrim hakkında neden yanılıyoruz?
-Bilinc dışı eylemlerim, bilincli eylemlerimden katbekat fazlaysa acaba ben, kendim miyim?
-Lost'ta veya Matrix'te yaşıyor olabilir miyiz?
-Birbirimizi neden tam olarak anlayamıyoruz?
-Aşk bize neler yapıyor?
-Cinsellik neden surekli satıyor ve satacak?

"İnsan beyni; 1,4 kg ağırlığında, su, yağ, protein, şeker ve tuzdan oluşan bir joledir." diyen yazar, bu joleye korkusuzca balıklama dalıyor! Velhasıl... Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, bilmek isteyeceğiniz şeylerle dolu bir kitap.(Murat Menteş)

Ronesans'taki gibi bir Leonardo bekleyemeyiz artık. Cunku bilgi havzası buyudukce hÂkim olmak icin onu bolduk, dallara ayırdık. Mecburduk. Ama bu kez de korun fili tarifi duzeyinde bakar olduk "hakikat"e. Şimdi disiplinler arası, hatta disiplinler ustu bir kavrayışa ihtiyacımız var. Sinan Canan'ı bu yuzden cok onemsiyorum: Kadim olanla modern olanı, Doğu'yla Batı'yı, farklı disiplinleri harmanlayıp kavradığı icin; "hakikat"i "gercek"in ustune koyduğu icin. (Cem Mumcu)

Populer bilimsel bir kitap, nadiren bu kadar guzel, edebî ve masalsı bir dille yazılır. Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, bu kadar yumuşak bir dille yazılıp hem okuyanın kendisini donuşturmesine hem beynin calışma bicimini anlamasına hem de evrendeki ahengi oğrenmesine katkıda bulunan nadir kitaplardan... Sanırım birden fazla okumak zorunda kalacaksınız. Kitap bittiğinde artık eski ben'inizi gecmişte bırakıp hınzır bir gulumsemeyle onceki inanclarınızı anımsayacaksınız. Cunku değiştiğinizi anlayacaksınız. Sahip olduğunuz inanclar konusunda değişime cesaretiniz varsa okumaya başlayın. Okuduktan sonra aynı kişi olmayacağınızı garanti ederim. (Sultan Tarlacı)
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 296

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Tuti Kitap
Kitap Adı: Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler Yazar: Sinan Canan Yayınevi: Tuti Kitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786058509191