Kadın Beyni Erkek Beyni kitabının yazarı Serkan Karaismailoğlu son kitabı Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum ile gene şaşırtıyor bizi. Sadece şaşırmakla da kalmıyoruz, bağırsağın beynin karşısındaki galibiyetini bize o bilindik, esprili uslubuyla anlatırken bir gulumseme yerleşiyor yuzumuze…
İskenderin Uzun ve Karanlık Yolculuğu
Eskiden Buralar Dutluktu
Tukururum Boyle Yolculuğun İcine
Ciğneme; Dil ve Cene Kasının Muhteşem Paso Doblesi
Karanlıklar Diyarı Bağırsaklar
Ve daha bircok benzer başlıkla gunumuzun populer konusu mikrobiyotayı anlatıyor bize yazar…
Vucudumuzun işleyişi hakkında bizi bilgilendirdiği kadar eğlendiren bu kitapla bir kez daha buluşuyor Elma Yayınevi okuyucuyla…
İyi okumalar dileklerimizle…
Arka Kapaktan:
Hayatınızla ilgili verdiğiniz kararların bazıları ya size ait değilse. Mesela şu an ellerinizin arasında tutmakta olduğunuz bu kitabı alıp almamakla ilgili kararınız tumuyle size ve beyninize mi ait? Eğer boyle duşunuyorsanız “mikrobiyota” ile henuz tanışmadınız demektir. Şu an, SİZ, yani yaklaşık 30 trilyon hucreden oluşan canlı, elinizde kitabın arka kapağını okurken, sadece bağırsaklarınızda yaklaşık 40 trilyon mikroorganizmanın yaşadığını biliyor musunuz? Yani sizi SİZ yapan hucrelerin sayısından daha fazla sayıda mikroorganizma icinizde yaşıyor. Ustelik bu mikroorganizmalar sayıca fazla olduğu gibi beyninizi, karakterinizi ve kararlarınızı doğrudan etkileyen kimyasallar uretebilmektedir. Kilo alma probleminden tutun davranışlarınıza kadar, hatta sıkı durun kimi kendinize eş olarak sececeğinize bile bu mikroorganizmaların karıştığını soylesem herhalde cıldırmış olduğumu duşunursunuz. Ama akademik olarak beyin calışan ve sinirbilim doktorası yapmış bir kişiye bağırsaklarla ilgili bir kitap yazdıracak kadar cılgın bir konu mikrobiyota. Bu kitabı okuduktan sonra bağırsaklarınıza ve icindeki canlılara bakışınız cok ama değişecek.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum Yazar: Serkan Karaismailoğlu Yayınevi: Elma Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059367165