'Kendimizle aramızdaki fark, bir başkasıyla aramızdaki fark kadar buyuktur.'
- Montaigne -

Siz daha tehlikeyi algılamadan, ayağınızı fren pedalının ustune goturen kim? Neden sır saklamakta boylesine başarısız, nedenini bilmeden birini cekici bulmakta bu kadar başarılıyız? Eğer bilincli zihin, yani sabah uyandığınızda sizinle birlikte uyanan ben, buzdağının yalnızca gorunen kısmıysa, zihninizin geri kalanı tum bir omur neyle iştigal etmekte?
Unlu norobilimci David Eagleman, 20 dilde yayımlanan -ve neredeyse şimdiden klasikleşen- kitabı Incognito ile beynimizin derinlerine dalarak, yaptığımız, duşunduğumuz ya da hissettiklerimizin cok buyuk bir kısmının bizden başka bir biz tarafından yonetildiğini urkutucu bir berraklıkla ortaya koyuyor. Sadakat geninden sizi olmadığınız birine donuşturen beyin zedelenmelerine; optik yanılsamalardan striptizcilerin neden ayın belirli zamanlarında daha cok para kazandığına; Truva fatihi Odysseus'tan renkleri işitip bicimleri tadabilen sinestezik insanlara kadar geniş bir yelpazeden vakaları ve araştırmaları bir araya getiren Incognito, beynimizin işleyişi ve celişkileri hakkında olağanustu bir keşif yolculuğu sunuyor.
"Bir kitap okudum, hayatım değişti."
- İsmet Berkan, Hurriyet -

"Zihniniz bu kitap icin size teşekkur edecek."
- Wired -

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Incognito - Beynin Gizli Hayatı Yazar: David Eagleman Cevirmen: Zeynep Arık Tozar Yayınevi: Domingo Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 294 Ebat: 15 x 23 İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786054729074