Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 55'e yukseldiğini bildirdi.
İzmir'deki deprem sonrası Bayraklı ilcesindeki Rıza Bey ve Doğanlar apartmanlarındaki calışmalarla ilgili AFAD yetkililerinden bilgi alan Bakan Koca, depremde zarar goren vatandaşlarla sohbet etti.
Bakan Koca, daha sonra gazetecilere yaptığı acıklamada, UMKE'nin yardımıyla 34 saat sonra enkazdan sağ cıkarılan 70 yaşındaki Ahmet Citim'i hastanede ziyaret ettiğini soyledi.
Citim'in sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Koca, "Ahmet amca diyalize alındı onu şimdi ziyaret ettim. Genel durumu iyi, sağlığında şu an icin ciddi bir sorun yok. Eşi hayatını kaybetti biliyorsunuz. Hepimiz icin gecmiş olsun." dedi.
Hayatını kaybedenlerin sayısı 55'e yukseldi
Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak icin calışmaların devam ettiğini dile getiren Koca, şoyle konuştu:
"Şu anda 55 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini soyleyebilirim. Hastanelerimizde 218 tedavisi devam eden vatandaşımız var. Şu ana kadar 702 vatandaşımızı taburcu ettik. Yoğun bakımlarımızda, 8 vatandaşımızın yoğun bakımlarda tedavisi devam ediyor, 3 vatandaşımızın durumu ciddiyetini koruyor."
Koca, enkaz altında kalan kişi sayısına ilişkin net bir rakam olmadığını belirterek, "Arkadaşların tahmin ettiği bir rakam var ama şimdilik ben onu soylemeyeyim. Kesin olmadığı icin spekulasyon olmasın." diye konuştu.
Bir apartmanın "curuk raporu" olduğuna dair haberlerin hatırlatılması uzerine Koca, "Onlarla ilgili arkadaşlar gerekli incelemeyi yapıyor." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil Fidan