İstanbul'da kanser tedavisi gorduğu hastanede hayatını kaybeden Fenerbahce TV sunucusu Dilay Kemer (32), memleketi Antalya'da toprağa verildi. Dilay Kemer'in, babasından tarhana corbası istediği, ancak icemeden yaşamını yitirdiği ortaya cıktı.
Universite eğitimi icin gittiği İstanbul'da hem okulunu bitirip hem de en cok yapmak istediği sunuculuk-spikerlik uzerine eğitim alan Dilay Kemer, Fenerbahce TV'nin sunuculuğunu yapmaya başladı. Bu surecte kan kanserine yakalanan Kemer, uzun suren tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Bir sure sonra halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede hastalığının nuksettiğini oğrenen Kemer, bu haberi sosyal medyadan paylaştı. Kemer, hastalıkla mucadelesinin 4'uncu ayında tedavi gorduğu hastanede yaşamını yitirdi.
TARHANAYI İCEMEDİKemer'in cenazesi, memleketi Antalya'ya getirildi. Uncalı Kent Mezarlığı'nda duzenlenen cenaze torenine baba Hasan Kemer (62), anne Serap Sevin (55) ile cok sayıda yakını katıldı. Yakınları Kemer'in tabutuna sarılıp uzun sure gozyaşı doktu. Hasan Kemer, kızının cok mucadele ettiğini, guclu durmasına rağmen yaşamını yitirdiğini soyledi. Acılı baba kızının hayalinin iyileştikten sonra memleketi Antalya'ya gelmek olduğunu belirterek, "Kızım yakınlarına sarılıp burada yaşamayı planlıyordu. En son telefon konuşmamızda balık yediğini ve tarhana corbası istediğini soylemişti. Ona corba goturdum ama nasip olmadı" dedi. Kemer'in kılınan cenaze namazının ardından tabutu omuzlanarak defnedileceği mezarlığa goturulmek istendi, ancak acılı anne musalla taşına cıkıp diz cokerek tabutun alınmasına izin vermedi. Tabuta kimsenin dokunmasını istemeyen Serap Sevin, "Kimse dokunmasın 2.5 yıl onun yanında ben vardım. Kimse yoktu. Dokunmayın" diyerek tabuta sarıldı. Uzun sure gozyaşı doken anneyi yakınları teskin etti. Annenin ikna edilmesiyle Kemer'in cenazesi, Uncalı Mezarlığı'nda defnedildi. DİLAY KEMER KİMDİR?Dilay Kemer, 1988 yılında Antalya'da dunyaya geldi. Universite eğitimi icin İstanbul'a gelen Dilay Kemer, Yeditepe Universitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bolumu'nu bitirdi. 2009 yılında kendine bir moda bloğu acan ve 2 yıl bu bloğu hobi olarak yuruten Kemer, bir reklam ajansında staja başladı. Staj yaparken bir yandan da spikerlik-sunuculuk eğitimine başlayan Kemer, Fenerbahce TV'de hem ana haberi, hem de ceşitli programların sunuculuğunu ustlendi.
- AntalyaKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Alparslan CINAR