Kartallı Kazım mezarı başında anıldı
İSTANBUL - Kartal Belediyesi Kartallı Kazım olarak tanınan Kuva-yi Milliye Kahramanı İbrahim Goleber'i olumunun 60. yılında mezarı başında torenle andı.
Kuva-yi Milliye Kahramanı Kartallı Kazım olarak tanınan İbrahim Goleber Kurtuluş Savaşı yıllarında Kartal, Pendik ve Gebze'de gostermiş olduğu ustun gayretleri ile istiklal madalyası ile şereflendirilmiş ancak Kuva-yi Milliyeci İbrahim Goleber İstiklal madalyasını 'ben gorevimi yaptım' diyerek kabul etmemiş bir kahramandı. Olumunun 60. yılında Kartal Belediyesi'nin duzenlemiş olduğu anma programına merhum İbrahim Goleber'in akrabaları, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın Kartal Ataturkcu Duşunce Derneği ve sivil toplum kuruluşları torende hazır bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunarak tum şehit ve gazilerin ruhlarına armağan edildi.
Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın; "Bugun burada olmaktan dolayı cok gurur duyuyorum. Değerli Goleber Ailesi belediye başkan yardımcılarımız, Başkanımız Gokhan Yuksel'in İzmir deprem bolgesinde olması dolayısı ile torene katılamamıştır. Kartallı Kazım diyoruz, kendisi Kuva-yi Milliye'ye katılması Gebze'deki calışmalarda olması kod isim kullanması İstanbul işgalinde gorevler alması verilen madalyayı 'ben gorevimi yaptım' diyerek kabul etmemesi ne kadar buyuk bir nefer olduğunu gosteriyor. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu tur değerlerimizin korunması ve yaşatılmasını onemsiyoruz" dedi.
İbrahim Goleber'in akrabası Bulent Turkyılmaz; "Oncelikle Kartal Belediyesine cok teşekkur ediyorum. Bize bu gunu surekli bize yaşatıyorlar. Dedemiz kuva-yi Milliyeci bizde onunla guru duyuyoruz. Onu ornek almaya calışıyoruz kendi hayatımızda değerli bir insan bu devlete her şeyini vermiş bir insan Kartal Belediyesine teşekkur ediyorum" dedi.
Kartallı Kazım'ın torunu İbrahim Goleber; "Buraya gelen ve dedem İbrahim Goleber'i kabri başında yalnız bırakmayan başta Kartal Belediyesi olmak uzere herkese teşekkur ediyorum Allah herkesten razı olsun. Dedem ve silah arkadaşları var olduğu icin bu memleket ayakta hepsine Allahtan rahmet diliyorum Mustafa kemal ve silah arkadaşlarına bize bu cennet vatanı bıraktıkları icin hepsinden Allah razı olsun diyorum. İzmir'de depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını bir an once sarması icin Allaha dua ediyorum" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHARREM CAM