Eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz icin memleketi Rize'de gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza Rize Valisi Kemal Ceber, Eski ANAP Milletvekili Ahmet Kabil, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, STK temsilcileri ve cok sayıda vatandaş katıldı.
Rize'de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda oğle namazının ardından, Mesut Yılmaz icin gıyabi cenaze namazı duzenlendi. Namaz oncesi Cumhuriyet Caddesi kısmi olarak ulaşıma kapatıldı. Sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilerek saf oluşturan cemaat gıyabi cenaze namazını tamamladı. Namaz oncesi konuşma yapan eski ANAP Milletvekili Ahmet Kabil yaşlılık dolayısıyla İstanbul'da kılınacak namaza gidemediğini ifade ederek, "Benim gibi yaşlı ve İstanbul'a gidemeyenler icin boyle bir gıyabi cenaze namazı duzenledik. Mesut Yılmaz başbakanımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
Rize Valisi Kemal Ceber ise Rize'nin farklı yerlerinden toprak isteyerek İstanbul'a gonderildiğini ifade etti. Ceber, "Rize'ye geldiğim gunden bu yana bana projeleri sordu. Tavsiyelerini iletti. Kendisinde cok farklı bir memleket sevgisi hissettim. Vefatını oğrendikten sonra arkadaşlarımızla birlikte Rize'nin her tarafından toprakları toplatıp Cayeli Kaymakamı ile birlikte İstanbul'a gonderdik. Ailesi de kabul buyurursa mezarında cok sevdiği Rize toprağı da olacak" dedi.
-İHA-
Kaynak: İhlas Haber Ajansı