Bakan Koca, enkazdan 33 saat sonra kurtarılan yaşlı adamı ziyaret etti
İZMİR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depreminden 33 saat sonra Rıza Bey Apartmanından kurtarılan 70 yaşındaki Ahmet Citim'i ziyaret etti. Citim'in yanına giden Bakan Koca, "Gecmiş olsun amca, beni hatırladın mı?" diye sordu.

İzmir'in Seferihisar ilce merkezli 6,6 şiddetindeki deprem sonra Bayraklı ilcesinde bircok bina enkaz yığınına dondu. Deprem sonrası yurdun dort bir tarafından arama kurtarma ekipleri kente gelerek enkazlar da arama ve kurtarma calışmalarına başladı. Deprem sonrası 8 katlı binadan 33 saat sonra sevindirici bir haber geldi. 70 yaşındaki Ahmet Citim, arama ve kurtarma ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı. O sırada olay yerinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Citim ile bir sure sohbet etti. Daha sonra Citim, sağlık ekipleri tarafından Ege Universitesi Hastanesine sevk edildi. Tedavisine başlanılan Citim'i unutmayan Bakan Koca, hastaneye gelerek ziyarette bulunarak sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
"Amca, beni hatırladın mı?"
70 yaşındaki Citim'i ziyarete gelen Bakan Koca, yanına yaklaşarak, "Gecmiş olsun amca, beni hatırladın mı?" diye sordu. Burada gece yaşananlardan bahseden Bakan Koca, ambulansta yanına gittiği anları hatırlatarak, 'Nasılsın diye sorduğumda siz bana 'İyiyim, biraz boğazım ağrıyor' cevabını vermiştiniz. Hatırladınız mı? Şimdi nasılsınız?" sorusuna ise Ahmet Citim, "İyiyim" cevabını verdi. Bir sure Citim ve ailesi ile sohbet eden Bakan Koca, doktorlardan sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrıldı.
Ote yandan, hastane cıkışı sağlık calışanları ile hatıra fotoğrafı cektiren Bakan Koca'yı burada vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi ile karşılandı. Bir vatandaş ise annesini cep telefonu ile goruntulu arayarak, Bakan Koca'yı gosterdi. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı cektiren Bakan Koca, sonrasında hastaneden ayrıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FADIL PİŞKİN