Bursa'da uzaktan kumandalı oyuncak yarış arabasıyla ana arterde trafiğe cıkan surucunun ehliyetine el konuldu. Trafik guvenliğini tehlikeye duşuren surucu psikoteknik muayeneye de sevk edilecek. Hakkında işlem yapılan A.E.K. isimli surucu eşinin gazına gelip 3 kilometre boyunca oyuncağı kullandığını soyledi.
Bursa-Ankara karayolu Yıldırım ilcesi yakınlarında eşinin kullandığı 34 KUM plakalı aracta yolcu durumunda seyir halinde olan A.E.K. fiyatı 14 bin lira olan benzinli uzaktan kumandalı yarış aracı surdu. Trafiği tehlikeye duşuren surucu diğer suruculer tarafından goruntulendi. Goruntulerin sosyal medyaya duşmesinin ardından sivil trafik ekipleri harekete gecti. A.E.K. isimli kişi trafik guvenliğini ihlal gerekcesiyle 132 lira para cezasına carptırılırken, Yavuz Selim Polis Merkezi'nde alınan ifadesinde, "Eşim trafikte bu oyuncağı kullanabilir misin?' diye sordu. Bunun uzerine gaza geldim. Arabayı eşim kullanırken ben de oyuncağı surdum. Trafikteyken diğer suruculerden de destek gorunce daha cok gaza geldim ve oyuncağı 3 kilometre boyunca kullanmaya devam ettim" dediği kaydedildi.

A.E. K hakkında hem idari hem adli soruşturma başlatılırken, ehliyetine el konuldu ve psikoteknik testine gonderileceği bildirildi. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı