Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk: "Okullarda kimsenin burnu bile kanamadı"
-"139 okulda hafif hasar var"
İZMİR - Depremin vurduğu İzmir'de okullarda minik oğrencilere verilen psikososyal desteği yerinde inceleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, 3 bin 600 okulun bulunduğu İzmir'de 139 okulun hafif hasar aldığını ancak okullarda deprem esnasında kimsenin burnunun bile kanamadığını soyledi.

6.6'lık depremle sarsılan İzmir'deki okullarda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, oğrencilere verilen psiko-sosyal desteği yerine inceledi. İzmir Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulunda minik oğrencilere oğretmenlerinin oynattığı oyunları izleyen Bakan Selcuk, anlatılan masalı da cocuklarla birlikte dinledi.
Depremden etkilenen herkese gecmiş olsun dileklerini sunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, dun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İzmir'de olduklarını ve alınan ve alınacak tedbirleri masaya yatırdıklarını soyledi.
İzmir'de 3 bin 600 okulda ve yaklaşık 850 bin oğrenci bulunduğunu ifade eden Selcuk, "Bu oğrencilerin oğrenim gorduğu okullarda hasar soz konusu değil. 139 okulda hafif hasarlar var. Bununla ilgili tedbir alınacak. 15 dakika gibi kısa bir surede durum nedir, hasar var mı bunları saptadık. Okullarla ilgili endişe edilecek bir durum yok" dedi.
Tespitlerin ve incelemelerin devam ettiğini aktaran Selcuk, "139 okuldaki kucuk hasarların ayrıntılı analizi yapılıyor. Gerekli onarım calışmaları yapılacak. İzmir'de okullarda sorun yaşamadık. Pisikososyal destek ekiplerimiz bu surecte aktif rol aldı. Arama kurtarma ekiplerimiz de sahada calışıyor. Okullarda eğitime 1 hafta ara verdik. Bu sure duruma gore gozden gecirilebilir. Bu ortamda cocukların, oğretmenlerin ve velilerin psikososyal desteğe ihtiyacı var. Bu sarsıntı sonrası cocuklarda oluşabilecek problemlerin iyileştirilmesi icin uzmanlarımız calışıyor. Bu tur hizmetler ikincil hizmet gibi gorunse de cocukların ruhsal etki bırakmaması icin cok değerli. Cocuklar akranlarıyla birlikte guvende olduklarını hissetmeleri cok onemli" diye konuştu.
"Okullarda kimsenin burnu kanamadı"
Okullarda kimsenin burnunun bile kanamadığını acıklayan Bakan Selcuk, "Tum oğretmenlerimize teşekkur borcluyuz. Onların tecrubesiyle okulları suratle tahliye ettik. Oğretmenlerin afet eğitimi cok onemli. Okul tabanlı afet eğitimi uzerinde duruyoruz. Ekibimiz Japonya'da eğitim aldı ve bunu tum oğretmenlerimize ulaştırma konusunda calışmamız devam ediyor" dedi.
Bakan Selcuk, okulda bulunan oğretmen ve velilerle de sohbet ederek bir ihtiyaclarının olup olmadığını sordu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı