İZMİR'de yaşayan ve pandemi nedeniyle şehirden uzaklaşmak icin Kuşadası'na giden 64 yaşındaki Satı Celebi, depremde Bayraklı'daki evinin olduğu binanın yıkıldığını gorunce buyuk uzuntu yaşadı. Komşuları icin meraklanan ve gozyaşlarını tutamayan Celebi, "Evimin yıkıldığını oğrendim ama gelemedim. Şimdi geldim ama evimi gorunce ister istemez duygulandım. Komşularımın orda olduğunu duyunca daha cok uzuldum. Allah'ım, onlar kurtulsun" dedi.
Seferihisar acıklarında gercekleşen 6.6 buyukluğundeki depremde 4 katı enkaz haline gelen 7 katlı Barış Apartmanı'nda yaşayan 64 yaşındaki Satı Celebi, pandemi sebebiyle mart ayında kızının yanına Aydın'ın Kuşadası ilcesine yerleşti. İzmir'de deprem haberini alan Celebi, kızı Gonca Aygun'le birlikte evini gormeye geldi. Evinin yıkıldığını goren Satı Celebi, enkaz alanına geldiğinde ilk olarak komşularını sordu. Komşularının hala arandığını oğrenen Celebi, gozyaşlarına hakim olamadı. Celebi, "Evimin yıkıldığını oğrendim ama gelemedim. Şimdi geldim ama evimi gorunce ister istemez duygulandım. Komşularımın orda olduğunu duyunca daha cok uzuldum Allah'ım onlar kurtulsun. Mal hicbir şey değil. Komşularım kurtulsun başka hicbir şey istemiyorum. Onların yuzunu bir daha goreyim başka bir şey istemiyorum" dedi. Kızı Gonca Aygun ise, "Annem, pandemiden beri bizde kalıyordu. 4 Kasım Carşamba gunu donecektik. Deprem nedeniyle erken donduk ama evimizin bu halini gorduk" dedi. Psikososyal destek ekibi, duygusal anlar yaşayan Celebi'nin yanına gelerek, ona moral verdi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gokce ADAR