Talas Belediyesi tarafından yapılan Kultur Merkezi ve 7/24 Kutuphane acılış toreninde Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Buyukkılıc ile Kultur ve Turizm Bakanlığı Kutuphaneler ve Yayınlar Genel Mudur vekili Ali Odabaş arasında hizmet konusunda Kayseri pazarlığı yapıldı.
Atatuk Bulvarı Talas ilce girişinde hizmete giren Kultur Merkezi ve 7/24 Kutuphane acılış torenine Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Buyukkılıc'ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki, Vali Şehmus Gunaydın, AK Parti İl Başkanı Şaban Copuroğlu, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hulya Nergis, Kultur Bakanlığı Kutuphaneler ve Yayınlar Genel Mudur yardımcısı Ali Odabaş, şair Nurullah Genc ve cok sayıda davetli katıldı.

"BİZ 1 KOYARSAK BELEDİYELERİMİZ 3 KOYUYOR"
Kultur ve Turizm Bakanlığı Kutuphaneler ve Yayınlar Genel Mudur Yardımcısı Ali Odabaş, torende yaptığı konuşmada, "Kayserililer cok şanslı. Biz 1 koyarsak belediyelerimiz 3 koyuyor. Bu kutuphaneye ozgu olarak da bizim milli kutuphanemizin icerisindeki konuşan kutuphanemizdeki kitaplığı da burada gorme engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.
KOŞE BAŞINDA, YUZUK TAŞI GİBİ
Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc da yaptığı konuşmada Talas girişinde bulunan Kultur Merkezi ve 7/24 Kutuphane'nin bulunduğu konumun onemine vurgu yaparak, Talas İlce Başkanı Mustafa Yalcın'a tebriklerini iletti. Buyukkılıc, "Hakikaten onemli ve anlamlı, makarr-ı evliya, makarr-ı ulema olan bir şehrin guzide ilcelerinden birisinde bulunuyoruz. Mustafa başkanımı ve ekibini bu anlamlı calışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Koşe başında, yuzuk taşı gibi duruyor. Her gelen gecenin rahatlıkla uğrayabileceği, nezih bir ortamdayız. 'Ya oğrenen ol, ya oğreten ol, bir başkası olma, felak olursun' mantığı ve yaklaşımı icerisinde inşallah oğrenenlerden oluruz" dedi.
"DEPREME HAZIRLIKLI OLMAMIZ LAZIM"
İzmir'de yaşanan deprem ile ilgili de konuşan Başkan Buyukkılıc, "İzmir'deki depremden dolayı rahmetli olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza gecmiş olsun diliyorum. Cenab-ı Allah bir daha inşallah bu deprem ya da başka felaketler ile karşılaştırmasın. Ozhaseki bakanımın da bakanlığı donemindeki hatırlattıkları konuları da unutamıyorum. O acıdan depreme hazırlıklı olmamız lazım. Şehrimizi gozden gecirmemiz lazım. Bu konuda da gerekli calışmaları yapmamız lazım. Bu anlayış icerisinde gerekli calışmaları da yapanlardan oluruz" ifadelerini kullandı.
Kultur ve Turizm Bakanlığı Kutuphaneler ve Yayınlar Genel Mudur yardımcısı Ali Odabaş ile de yapılacak olan projeler ve hizmetler icin adeta Kayseri pazarlığı yapan Buyukkılıc, "Kayseri Buyukşehir Belediyesi olarak değerli belediye başkanlarımızla dayanışma icerisinde her semtimize, her ilcemize bu calışmaları yapmaya devam edeceğiz. Kutuphaneler Genel Mudurumuzun de yapmış olduğu destekleri unutamıyoruz. Soyledikleri projeleri ikiye katlarsa cok daha ikrama gecer" şeklinde kullandı.
"BİZ AĞAMIZIN SOZUNU TUTARIZ"
Buyukkılıc, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki'ye 'Kayseri pazarlığı mı yapalım, ne dersiniz sayın bakanım?' diye sordu. Ozhaseki'den uc kat proje ve hizmet cevabını duyan Buyukkılıc, "Ben iki diyordum, ağam uc dedi. Biz ağamızın sozunu tutarız, deneyimiyle, şehrimize hizmetleriyle guveniriz. Biz iki dediysek, siz uc verin, il başkanım da pazarlığı bitirdi. Cenab-ı Allah mahcup etmesin. Zaten orada olan bizim, biriz, beraberiz. Hep beraber Turkiye ve Kayseri'yiz" sozleri ile konuşmasına son verdi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek kultur merkezi ve 7/24 kutuphanenin acılışı gercekleştirildi. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı