İzmir'de bir hastanede gorevli sağlık memuru Erdoğan Yeşilyurt, depremde enkaz altında kalan mesai arkadaşı Doğan Sert'in (43) evinin onunde umutlu bekleyişini surduruyor.
Seferihisar acıklarında gecen cuma yaşanan 6,6 buyukluğundeki depremin ardından zarar goren binalarda arama kurtarma calışmaları devam ediyor.
Depremde en cok zarar goren binaların arasında bulunan ve iş makinelerinin desteğiyle ayakta tutulmaya calışılan Bayraklı ilcesi Adalet Mahallesi'ndeki Barış Sitesi'nin yakınından bir an bile ayrılmayan Yeşilyurt, mesai arkadaşından gelecek mujdeli haberi bekliyor.

Erdoğan Yeşilyurt, AA muhabirine, meslektaşı Doğan Sert iile 3 yıldır Dr. Suat Seren Goğus Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gorev yaptıklarını soyledi.
Depremin meydana geldiği gun yaşadıklarını aktaran Yeşilyurt, "Arkadaşım depremin olduğu gun hastanedeki nobetini tutmak icin Dikili'deki yazlığından geliyordu. Yalnızdı, evine uğrayacaktı. Deprem de o anda oldu, bir daha cıkamadı." dedi.
Yeşilyurt, sitenin bloklarının yıkıldığını oğrenince mesaj attığını, aradığını ancak Sert'e ulaşamadığını dile getirdi.
Bunun uzerine hemen sitenin bulunduğu bolgeye geldiğini aktaran Yeşilyurt, ust katların, arkadaşının da oturduğu birinci katın uzerine coktuğunu gorduğunu bildirdi.
"Hastaneleri aradım ama yine ulaşamadım"
Doğan Sert'in iki cocuk babası olduğunu, ailesinin ve diğer mesai arkadaşlarının buyuk bir merakla ondan gelecek guzel haberi beklediğini vurgulayan Yeşilyurt, şoyle konuştu:
"Daha once Bartın'da gorev yapıyordu. Orada 112 Acil Servis ve UMKE'de gorev yapmıştı. Depremin ardından ekipler iki gun boyunca onu enkazda aradı ama bulamadı. Bloğun yıkılma tehlikesi olduğu icin calışmalara ara verildi. 'Acaba enkazdan cıktı mı?' diye hastaneleri aradım ama yine ulaşamadım. Cok uzgunum ve endişeliyim. O cok iyi kalpli bir insandı, herkese yardım etmeyi severdi. Her şeye rağmen buradan mujdeli bir haber bekliyorum. Bircok yerden guzel haberler duyuyoruz, inşallah buradan da bir mujde alırız. Hem ailesi hem de tum sağlık calışanları mutlu olur."
Yeşilyurt, arkadaşının yaşadığı evden geriye, cocuklarına ait oyuncakların kaldığını, ekipler bunları cıkardığında gozyaşlarına hakim olamadığını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler