Nesli tukenmekte olan su samuru Varto ilcesinde goruldu
MUŞ - Dunya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından nesli tukenmek uzere olan hayvanlar kategorisinde yer alan, Su Samuru Muş'un Varto ilcesi Ozenc koyu mevkiinde Alparslan 2 barajı golune geziye giden vatandaşlar tarafından goruntulendi.
Şimdiye kadar Muşun Varto ilcesinde daha oncesinden gorulmeyen su samuru, Alparslan 2 barajında goruldu. Bir sure dolaşan ve yiyecek arayan su samuru bir muddet sonra barajın sularına girerek gozden kayboldu. Varto ilcesinden Ozenc koyu mevkiinde Alparslan 2 barajı kenarında arkadaşlarıyla geziye giden Alper Akkaya isimli vatandaş, "Arkadaşlarımla gezi yapmak uzere Varto ilcesinden Ozenc koyu mevkiinde bulunan baraj golu kenarında pikniğe gittik. Ancak bir ara suyun icinden bir canlının cıktığını gordum. Yaklaşıp cekim yaptığımda bir su samurunun olduğunu gordum. Ben yaklaşık 45 yaşındayım şimdiye kadar Varto ilcesinde su samuru gormemiştim. Yapılan baraj golu ile birlikte artık su samurları da gorunmeye başladığını gordum. Turkiye'de cok az sayıda var oldukları bilinen ve belli bolgelerde yaşadıkları tahmin edilen su samurları, şimdiye kadar pek goruntulenemiyordu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FATİH CELİK