Kocaeli'nin kayak merkezi Kartepe yolunda kontrolden cıkan hafif ticari arac, bariyerleri parcalayarak şarampole devrildi. 1 kişinin yaralandığı kazada yoldan gecen bir surucu, kaza yapan aracı ucuruma yuvarlanmaması icin arazi aracının vincine bağladı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Kartepe Kayak Merkezi yolu Sisli Vadi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, kayak merkezinden Kartepe şehir merkezine iniş istikametinde ilerleyen Ozlem Y. idaresindeki 54 E 2924 plakalı hafif ticari arac, bir anda surucunun idaresinden cıkarak yol kenarındaki bariyerlere carptı. Bariyerleri yerinden soken arac şarampole ucarken, arac surucusu yaralandı. Bu sırada yoldan gecen Zafer Gokmen adlı surucu ormanlık alana ucma ihtimaline karşı kaza yapan aracı cekme halatı ile 34 ZFR 41 plakalı arazi aracının vincine bağlayarak, durumu 112 Acil Yardım ekiplerine haber verdi. İhbar uzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk mudahalesi yapılan yaralı surucu ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Aracın şarampole yan yattığını gorunce yardıma koştuğunu soyleyen Zafer Gokmen, "Ambulans geldiğinde araba kayıyor diye ambulans gorevlileri hastayı cıkaramayınca kendi aracıma bağladım kaza yapan aracı. Arac kaymasın diye şimdi cekiciyi bekliyoruz. Aşağısı bayağı ucuruma gidiyor. Burada bir mekanın işletmeciliğini yapıyorum. Bu aracı da burada meydana gelecek kazalarda aracları kurtarmak icin yapmıştık" dedi. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı