Erzurum'da 2020 yılında kurulan Erzurum Kadın Girişimi Uretim ve İşletme Kooperatifi'ne Erzurum Buyukşehir Belediyesi İştirak Şirketi ESKER A.Ş.'den tam destek geldi.
Erzurum Kadın girişimi Uretim ve İşletme Kooperatifi ve ESKER A.Ş. arasında imzalanan işbirliği sozleşmesiyle, yore halkından alınan bal, dut ve kuru fasulye gibi urunlerin dolumu ve ambalajlanması, işletmesi Uzundere ilcesinde Erzurum Buyukşehir Belediyesi iştirak Şirketi ESKER A.Ş.'ye ait gıda uretim tesisinde yapılacak.

ESKER A.Ş. Genel Mudurluğunde imzalanan iş birliği sozleşmesinin ardından konuşan Erzurum Kadın Girişimi Uretim ve İşletme Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Zeynep Polat yaptığı acıklamada; "Kooperatifler; birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını on plana cıkaran oluşumlardır. Burada ki oncelikli amacımız, Erzurum'un bal, pekmez, kuru fasulye gibi yoresel urunlerini tanıtmaktır. Bunun yanısıra, yurtici ve yurtdışı pazarlarda şehrimizin kaliteli ve lezzetli urunlerinin satışı ve pazarlamasını yaparak, geniş kitlelere hitap edecek hale gelip, her gecen gun daha fazla kadına ulaşarak sayımızı artırmak olacaktır. Bu vesileyle yore halkından alınan bal, dut ve kuru fasulye gibi mahsullerin işlenmesi, dolumu ve ambalajlanması noktasında Uzundere ilcemizde, işletmesi Erzurum Buyukşehir Belediyesi iştirak şirketi ESKER A.Ş. bunyesinde bulunan gıda uretim tesisinin kapılarını bizlere acarak buyuk destek veren başta Erzurum Buyukşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ESKER A.Ş. Genel Muduru Baran Zahit Turk'e sonsuz teşekkurlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
ESKER A.Ş. Genel Muduru Baran Zahit Turk ise yaptığı acıklamada; "Gelişen ve cağdaş dunya duzeninde kadınların rolunun ve etkisinin her gecen gun artması, bizleri fazlasıyla sevindiriyor. Erzurum'da faaliyete başlayan Erzurum Kadın Girişimi Uretim ve İşletme Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Zeynep Polat ve kooperatif uyelerini bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bizler başkanımız Mehmet Sekmen'in talimatları doğrultusunda her zaman ve her şekilde, kadın girişimcilerimizin yanlarında olarak onlara desteğimizi surdureceğiz. Kaynaklarını en doğru ve en etkin şekilde yonlendirmek icin el birliğiyle calışacağız. Ayakları yere basan, sonuc odaklı ve surdurulebilir projeleri desteklemiş olacağız." dedi.
Kadın kooperatiflerinin, kırsal nufusun ekonomiye katılımının sağlanması icin cok onemli bir arac olduğunu da kaydeden Turk, "Şehrimizin yoresel urunlerini dunyaya tanıtma ideallerinde kadın girişimcilerimizle, imzaladığımız bu sozleşmeyle birlikte destek olacağımızı resmileştirmiş olduk. İşbirliğimizin hayırlara vesile olmasını ve kendilerine faaliyetlerinde başarılar getirmesi diliyorum." ifadelerini kullandı.
Kooperatif başkanı Zeynep Polat gordukleri, bu sıcak ve samimi ilgiden dolayı, memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkur etti. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı