Denizli'de yasaklara rağmen semt pazarlarında urkuten goruntu
-Denizli'de semt pazarlarında sosyal mesafe, maske ve sigara yasağı hice sayılıyor
-Esnaf maske ve sigara yasağını dinlemedi
-Pazarda alışveriş yapan vatandaş, cift maske kullandığını gostererek sinirlendi

DENİZLİ - Denizli'de korona virus tedbirleri kapsamında ek olarak getirilen toplu alanlarda sigara icme yasağına semt pazarlarında hic uyulmadığı goruldu. Vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kuralına uymazken, pazarda bulunan esnaflar ise umursamadan sigaralarını icti.
Denizli'de her gun farklı mahallelerde kurulan semt pazarlarında pandemi surecinde getirilen kurallar ve yasaklar hice sayılıyor. Her gun yuzlerce kişi karşı karşıya gelen pazarcı esnafının buyuk coğunluğu maske kullanmazken, sigara yasağını da umursamadı. Vatandaşlar ise tezgahlarda urunlerini elleriyle secerken korona virus tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi unuturken, maskesiz alışveriş yaptı. Maske kullanmayan pazar esnafı durumun hic iyi olmadığını belirtirken, esnaf Halil Ozdemir, "Sigara durumunda yasak var ama fazla uyan kişi yok. Sosyal mesafe desen hic uyulmuyor ve maske takımı yok" dedi. Bazı pazar esnafları ise korona virusu hic umursadığını belirterek roportaj vermekten bile kacındı.
"Gorduğum sadece şu pazarda coğu esnaf sigara iciyor"
Kimsenin kurallara uymadığını dile getiren Eylem Kiriş ise, "Hic kimse sosyal mesafeye uymuyor. Uymamasının sebebi denetleyen kimsenin olmaması. Her şeyden once satıcılar zaten maskeleri cenelerinin altında cay ve sigara iciyorlar. Biz vatandaşlara urun satmaya calışıyorlar. Denetlenmeyen her yer riskin daha fazla yayılmasını sağlıyor. İnsanlar sosyal mesafeyi sadece arada boşluk bırakmak sanıyorlar ama değil. Cunku her an gibi birinin hapşırması ve oksuruğu herkese bulaşmasına sebebiyet verir. İnsanlar sosyal mesafeye uymadığı surece bu korona virus asla bitmez. Her şeyden once insanların kendini duşunmeleri ve daha sonrasında sevdiklerini duşunmesi gerek. Gorduğum sadece şu pazarda coğu esnaf sigara iciyor. Hic kimsenin umurunda değil" diye konuştu.
"Bir oksuruğumden başkasına zarar gelir korkusu endişesi var"
Eylem Kiriş, "Ben neden iki tane maske takıyorum? Cunku başkalarının canını yakmamak icin. Bronşit hastasıyım ve benim bir oksuruğumden başkasına zarar gelir korkusu endişesi varsa bende diğer insanlarda da bunun olması gerekiyor. Ben iki tane maske takıyorum ve onlar bir tane taksın ama cenesinin altında veya kollarında değil. Soyleyeceklerim bu kadar ve insan hayatı değerlidir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SEMİH CAN YILMAZ