İZMİR'in Seferihisar ilcesi acıklarında meydana gelen depremin ardından AFAD ekipleri tarafından kente cadır kentler kuruldu. Bornova Stadyumu'na kurulan 210 cadırda, 350 kişiye hizmet verecek olan cadır kente yerleşen depremzedeler, "Rabbim devletimize zarar vermesin" ifadesini kullandı.
Seferihisar acıklarında cuma gunu meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremin ardından bolgede yaralar sarılmaya başlandı. İzmir'e gelen AFAD ekipleri, bolgede hummalı bir calışma icerisine girdi. Bolgede deprem cadırları kuruldu. Bornova Stadyumu'na kurulan 210 cadır da depremzedelere hizmet verilmeye başlandı. Gunluk 3 oğun yemeğin hazırlandığı cadır kente yerleşen İzmirliler, DHA'ya konuştu.
Deprem sırasında evde olduğunu belirten Ayşe Karagoz (55), "Bizim ev stadyumun karşısında, bizim evde de catlaklar var. Deprem anında evdeydik. Ayaktaydık deprem anında evimize camaşır, bulaşık makinesi kuruluyordu. Ustalar calışıyordu, sallanmaya başladık, ustalar masanın altına girmemizi soylediler. Tam o sırada deprem şiddetini artırdı ve daha cok hızlanmaya başladı. Balkona doğru cıktık şaşkınlığımızdan ne yapacağımızı bilemedik, sonra durdu, pencereden karşıya bir baktım ki toz duman olmuş, yıkılan evlerin tozlarının havaya kalktığını gordum. Sonra dedim ki eyvah gittik, duşen parcalar oldu ama evimizde cok buyuk hasar yok cok şukur" dedi.
Mehmet Tuncturk (46) ise, "Deprem anında Odemiş'teydik, tesiste calışıyorduk, depremi duyduk, o anda eşime cocuklarıma ulaşmaya calıştık. İlk anlarda zor oldu ulaşmak, en son buyuk kızıma ulaştım. Parkta olduklarını oğrendim. Ben de alelacele Odemiş'e dondum, ilk gunu parkta gecirdik. Cok zor oldu, sabah 07.00 sıralarında kızlarım geldi. Soğuktan donduklarını soyleyerek 'ne olacaksa olsun evimize donelim' dediler. Hakikaten ben de cok hak verdim, ben de cok uşudum. Tekrar eve girdik, biraz uyumaya calıştık. Bir şeyler atıştırdık, tekrar o sıra bir artcı depremi daha hissettik, sonra dışarı cıktık. Once Aşık Veysel Parkı'na geldik, orada cadırlar dolu olduğunu oğrendik. Ardından ise Bornova Stadyumu'na geldik, burada yeni cadırlar kurulduğunu oğrendik. Buraya geldik, sağ olsunlar Rabbim hicbir şekilde devletimize zeval vermesin. AFAD, Kızılay butun imkanları ile burada olduklarına şahit olduk. Akşama kadar butun personeli ile polisimiz ile inanılmaz bir birliktelik icerisinde calıştıklarına şahit olduk. Cadırlara kayıtlara akşam 17.00'de başladılar, saatler 21.00'i gosterdiğinde ise cadırımıza yerleştik. İlk geceye oranla daha sıcak daha guzel bir gece gecirdik. Rabbim devletimize guc kuvvet versin, zeval vermesin" diye konuştu.Mehmet Tuncturk'un eşi Fatma Tuncturk (45) de, "Cocuğumu parka goturduğumuz sırada depreme yakalandık, zaten cok korktum, ağlamaya başladım, cok kotuydu. Allah kimseye yaşatmasın, bir daha inşallah boyle şeyler yaşamayız" dedi.Nuray Ozdilek ise depremde evinde torunlarına baktığını belirterek, "Deprem anında evdeydim, iki torunumla beraberdim. Torunlarım adına cok korktum, cok uzuldum. Depremden sonra devletimiz sağ olsun bizlerle ilgilendi, hala daha ilgileniyorlar, evim hemen karşısı, mecburen geldim. Evimde catlaklar var. Torunum, kızım hep birlikte cadırdayız. Memnunuz, her şey cok guzel" ifadelerine yer verdi.AFAD tarafından kurulan cadırlarda, sabah ve akşamları dezenfekte calışması yapılıyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Hasan AKYILDIZ