ELAZIĞ (İHA) – Deprem bolgesi Elazığ'dan aynı kaderi yaşayan İzmir'e valilik ve belediye tarafından gonderilen 2 tır yardımın ardından 9 kişilik Kızılay ekibiyle birlikte 1 tır yardım daha gonderildi.
24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak uzere 41 kişi hayatını kaybetmiş ve 20 binden fazla konut ağır hasar gormuştu. Depremin yaralarının sarılmaya devam ettiği Elazığ, 6.6 buyukluğunde deprem ile aynı kaderi yaşayan İzmir'i yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda valilik ve belediye tarafından 2 tır yardım ve kurtarma ekipleri sevk edilmesinden sonra Turk Kızılayı Elazığ Şubesi de yorgan, battaniye, cocuk bezi, kıyafet, gıda kolileri olmak uzere 1 tır dolusu yardım hazırladı. Yardım tırı, Şube Başkanı Rahman Kızılkaya ile birlikte 9 kişilik ekiple yola cıktı.

İzmir'de yaşanan 6.6 buyukluğundeki depremden sonra Turk Kızılay Genel Merkezi'nin olay yerine intikal ettiğini belirten Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, "Dun itibariyle genel merkezle istişare yaptık. Bugun Elazığ Kızılay Şubesi olarak İzmir'e insani yardım malzemesi goturmek oradaki depremzedelere yardımcı olmak, calışmalara katılmak uzere İzmir'e hareket edeceğiz. 24 Ocak'ta bunu yaşayan bir şehir olarak o acıyı yaşayanlardan, calışmalara katılan ekiplerden birisiyiz. Dun yaşadığımızı bugun İzmir yaşıyor. Oradaki insanlarımıza bir nebze olsa faydamız dokunması adına gonullerimizle birlikte oradaki calışmalara katılacağız. İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Tum İzmirlilere cok gecmiş olsun" dedi. - ELAZIĞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı