Van'ın merkez Edremit Belediyesi, İzmirli vatandaşların yaralarının sarılması noktasında oluşturduğu ilk yardım tırını dualar eşliğinde uğurladı.
Cuma gunu 6,6 buyukluğundeki depremle sarsılan İzmir icin Turkiye'nin bircok ilinde yardımlar gitmeye başlarken, Edremit Belediyesi de, giyim ve gıda malzemelerinden oluşan ilk yardım tırını gonderdi. 'Doğudan Batıya uzanan kardeşlik eli' sloganıyla gunduz hazırlıklarını tamamlayan Edremit Belediyesi, yaklaşık 500 gıda, 500 mont ve ayakkabının olduğu tırı İzmir'e uğurladı. AK Parti Van milletvekilleri, Osman Gulacar, Abdulahat Arvas ile İrfan Kartal'ın da katıldığı yardım kampanyasında konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ulke olarak yine derinden sarsıldıklarını belirtti. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren ilk yardım tırlarını hazırladıklarını ve İzmirli kardeşleri icin uğurlayacaklarını vurgulayan Başkan Say, bu tur acıların yaşanmaması dileğinde bulundu. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Say, tum ulkeye başsağlığı diledi. Van milletvekilleri ise, her felakette olduğu gibi ulkenin yine birlik ve beraberlik icin kenetlendiği bir donem yaşadıklarını belirterek, yardım tırını gonderen Edremit Belediyesi'ne ve Başkan Say'a teşekkurlerini ilettiler. Yapılan konuşmanın ardından ilk yardım tırı dualar eşliğinde İzmir'e uğurlandı. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı