Mersin Buyukşehir Belediye Başkanı Vahap Secer, gece gunduz calıştıklarını belirterek, "Bundan kimsenin şuphesi olmasın. Ben şuna inanıyorum; calışan kazanacak, azmeden kazanacak, samimi olan kazanacak" dedi.
Secer, merkez Akdeniz ilcesinin Ozgurluk, Hal, Gundoğdu ve Siteler mahallelerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ozgurluk Mahallesi ziyaretinde, Mersin'de Turkiye'nin her bolgesinden insanların yaşadığını dile getiren Secer, "Ozgurluk Mahallesi'nde 10 yıl once, 20 yıl once, 30 yıl once Turkiye'nin belli bolgelerinden iş icin, ekmek icin, AŞ icin, daha huzurlu bir yaşam sureyim arzusuyla ya da farklı ailevi nedenlerle goc etmiş aileler oturuyor. Bu insanlar zengin insanlar değil, gariban insanlar" diye konuştu.

Secer, cocuklardan gelen talep uzerine Ozgurluk Mahallesine oyun parkı yapacaklarının mujdesini vererek, "Biz bunları başaramamışsak bugune kadar, koca bir ayıp olarak bu kusura bakmayın ama Turkiye'nin hanesine yazılır. Bu ayıptır. Biz bunları gercekleştirmek zorundayız ve yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Secer, sosyal hizmetleri anlattı
Buyukşehir Belediyesinin yoksul ve sosyo-ekonomik duzeyi duşuk yurttaşları onceleyerek hayata gecirdiği hizmetlerden biri olan 'Halk Kart' uygulamasını anlatan Secer, yonetime geldikleri 6 ay icerisinde 11 bin 300 vatandaşa kart dağıttıklarını hatırlattı. Bir tanesi sabit, 3'u mobil olmak uzere Mersin'de 4 noktada hizmet veren 'Mahalle Mutfakları'nı anlatan Secer, bu hizmeti de yaygınlaştıracaklarını ifade etti. Secer, "Bizim derdimiz burada yoksul insanlarımızın, mumkunse ulaşabildiğimiz kadar, işsiz insanlarımızın hic olmazsa karnı ac kalmasın. Derdimiz, cocuklarımızın, sabilerimizin yatağa ac girmesini onlemek. Bunları da yaygınlaştıracağız. Ama bizim tabi genel amacımız herkesin bir işi olsun, aşı olsun, sıcak bir yuvası olsun. Ama şu anda Mersin'in gerceği de bu. Fakirimiz, fukaramız cok sayıda. Dolayısıyla bizim onlara sosyal destek vermemiz, sosyal yardım vermemizden doğal bir şey olamaz" şeklinde konuştu.
"Buralar yoksul bolgeler"
Secer, gecen yıl toplam 33 ilkoğretim okulunda 1 milyon 200 bin paket sut dağıttıklarını ve bu sayıyı bu yıl 1.5 milyona cıkaracaklarını mujdeledi. Pandemi surecinde 166 bin koli gıda yardımı yaptıklarını anlatan Secer, bu yardımları hicbir siyasi ayrım yapmadan hayata gecirdiklerinin altını cizdi. Secer, şoyle devam etti: "Yine bizim icin evde bakım, hasta bakımı, yaşlıların, yoksulların, bakacak kimsesi olmayanların bakımı cok onemli. Belediyemiz bunu yapıyor. Bugune kadar, yonetime geldiğimizden beri, evde kişisel bakımını yaptığımız vatandaşlarımızın sayısı 3 bin 525. Yine biz ev temizliği hizmeti veriyoruz. Yaşlı vatandaşlarımız var. Karı koca yaşıyor. Yaşı epey ileride. Bakacak cocuğu yok, evini temizleyecek kimsesi yok. Biz onların ev temizliğini dahi yapıyoruz. Gunluk 200 aileyi bizim calışanlarımız, gorevlilerimiz ararlar, halleri, vakitleri iyi midir onlara sorarlar. Bunun gibi bircok konuda, sosyal hizmetler konusunda bizim calışmalarımız var."
"Belediyede kimsenin adama ihtiyacı yok"
Mahalle muhtarının da taleplerine yanıt veren Secer, mahalle halkı tarafından istenen durak, kanalizasyon ve icme suyu şebekesinde yaşanan bazı arızalar hakkındaki isteklere de yanıt verdi. Secer, "Az once burada bir vatandaş yolumu kesti. 'Bir kanalizasyon bağlantı ihtiyacı var. Belediyede adamım yok. Kimseye soyleyemedim, muracaat ettim, şu bağlantımı yapın' dedi. Belediyede kimsenin adama ihtiyacı yok. Belediye bu işleri yapmak zorunda. Eğer bir şikayetiniz varsa telefonu kaldırın, 185'i tuşlayın. Karşınıza cıkacak belediye gorevlisine şikayetlerinizi bildirin. Kanalizasyonumuz arızalı yapılmadı, suyumuz akmıyor ya da borumuz patlak yapılmıyor. Bu şikayetleri Alo 185 hattından bizlere bildirebilirsiniz" diye konuştu.
Hal Mahallesinde de vatandaşlara seslenen Secer, vatandaşın sorunlarını yerinde gorebilmek adına ziyaretler gercekleştirdiklerini belirterek, "Sorunları yerinde gormek, vatandaşla ic ice olmak daha doğru bir yonetim anlayışı" dedi. Bu bolgelerde genel anlamda kanalizasyon sisteminde yaşanan yapısal sorunların varlığından soz eden Secer, "Daha once hesap edilen kapasitenin cok cok uzerinde bir nufusa şu anda o sistemler hizmet etmek zorluğunu yaşıyor. Belki de artık yeniden bir rehabilitasyonun otesinde, yeniden bir altyapı calışmasına bu bolgelerde ihtiyac olacak" ifadelerini kullandı.
Buyukşehir Belediyesi olarak 1.5 yıllık hayata gecirdikleri calışmaları anlatan Secer, "Gecemizi gunduzumuze katıyoruz. Bundan kimsenin şuphesi olmasın. Ben şuna inanıyorum; calışan kazanacak, azmeden kazanacak, samimi olan kazanacak. Bu ozelliklerin tamamını taşıyoruz. İnşallah cok guzel hizmetler yapacağız" diye konuştu.
Buyukşehir, Hal Mahallesi'ne cok amaclı bir merkez inşa edecek
Secer, Hal Mahallesine yapacakları ve yaklaşık bin 650 metrekarelik bir alan uzerine kurulacak, icerisinde tandır evi, taziye evi, mahalle mutfağı, derslik ve okuma salonunun bulunduğu, cok amaclı merkez inşa edeceklerini anlattı. Merkezin ihalesine onumuzdeki gunlerde cıkılacağını belirten Secer, birkac ay icerisinde de inşaatına başlayacaklarını kaydetti. Secer, ulaşımı rahatlatmak adına Hal Kavşağına bir koprulu kavşak calışması yapacaklarını mujdeledi. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı