Diyarbakır annelerinin, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobeti suruyor.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi, 426'ıncı gunune girdi.
Songul Altıntaş, teror orgutu PKK tarafından kacırılan oğlu Muslum icin oturma eyleminde yer aldığını, 6 yıldır evladının peşinde olduklarını soyledi.

Oğlu Muslum'u almadan oturma eylemine son vermeyeceğini belirten Altıntaş, "Ne yaptıysak PKK oğlumu bırakmıyor. Ne yaptıysak, nereye gittiysek care bulamadık. Son olarak Hacire anne burada eyleme başladı. Biz de buraya geldik. O cocuğunu aldı, inşallah biz de alırız. Ben PKK'dan HDP'den oğlumu istiyorum. Oğlumu almadan da gitmiyorum." diye konuştu.
Esmer Koc da Hakkari'nin Şemdinli ilcesinden 7 yıl once 15 yaşında dağa kacırılan kızı Zubeyde Koc icin oturma eylemine katıldığını, evladına kavuşmak istediğini belirtti.
2013'te kacırılan kızını her yerde aradığını anlatan Koc, "Kızımdan bir haber yok. Oldu mu, kaldı mı bilmiyorum. Ben de bu anneler gibi eyleme katıldım. Ben de evladımı HDP'den istiyorum. Cunku HDP, PKK'nın başıdır. HDP'nin izni olmadan bir cocuk dağa gitmez. Cunku onların milisleri cocuklarımızı kandırdı dağa goturup, PKK'ya teslim etti." dedi.
Kızına da seslenen anne Koc, bir yolunu bulup kacmasını ve askere teslim olmasını istedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bestami Bodruk