Ermenistan'ın, Azerbaycan'a saldırması ile başlayan catışmalar 36'ncı gununu geride bıraktı. Catışmaların başladığı ilk gunden bugune kadar bariz bir ustunluk sağlayan Azerbaycan, Erivan yonetimini koşeye sıkıştı. İki ulke arasında yapılan tum ateşkes anlaşmaları Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerini vurmasıyla bozulurken, Azerbaycan yaklaşık olarak 200 yerleşim yerini işgalden kurtardı.
Sahadaki ilerleyişini surduren Azerbaycan Şuşa sınırlarına kadar gelirken, Erivan yonetimi yeniden Rusya'ya sarıldı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, daha once de olduğu gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak yardım istedi. Mektupta Azerbaycan'ın Ermenistan sınırına saldırdığı yalanına sığınan Paşinyan, Rusya'dan beklediği desteği bulamadı.

[h=3]RUSYA PAŞİNYAN'A SIRT DONDU[/h]Putin, Dışişleri Bakanlığına yaptırdığı acıklama ile Paşinyan'a cevap verirken, yapılan acıklamada Rusya'nın Ermenistan sınırlarına saldırı olduğu taktirde destek vereceği bildirildi. Paşinyan Rusya'dan istediği desteği bulamazken, ulkesinde de eleştirilerin hedefinde yer aldı. Ermenistan'ın eski lideri Levon Ter-Petrosyan Rusya'nın kibarca kapıyı gosterdiğini soyledi.
[h=3]"BUNU ANLAMAZSAN, BUGUN BİZE YAZIKLAR OLSUN"[/h]Yerel medyaya konuşan Ter-Petrosyan, "Putin, Paşinyan'a Rusya Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla cevap verdi. Ne dediğini anlamıyor musun? Bunu anlamazsan, bugun bize yazıklar olsun.... Putin, tam bir samimiyet ve comertlikle 'Ermenistan'ın tam guvenliğini sağlamaya mecbur ve hazırım ama sonunda anladım! Karabağ sorununu sizin icin cozecek olan ben değilim' dedi" ifadelerini kullandı.