Adana'da bir cocuk sahibi Halvet ve Bahri Başturk cifti, kızlarının kardeş isteği uzerine bir yıl once koruyucu ailesi oldukları uc cocukla sıcak yuvalarını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Biri ikiz uc kardeşle sevgilerini paylaşan Başturk ailesi, en buyukleri 5, en kucuğu 2 yaşındaki yeni evlatlarıyla yeniden anne baba olmanın keyfini cıkarıyorlar.
Anne Halvet Başturk (49), AA muhabirine yaptığı acıklamada, şu an 17 yaşında olan kızı Aleyna'yı cok gec kucağına alabildiğini ve ikinci cocuklarının da cok istemelerine rağmen olmadığını soyledi.

Aleyna'nın surekli kardeş isteğinde bulunduğunu ifade eden anne Başturk, bu isteği Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğune bağlı yuvada kalan cocuklara kucak acarak gercekleştirmeye karar verdiklerini kaydetti.
İki kardeş icin talepte bulunduğunu, ancak biri ikiz uc kardeşi gorunce ucunu de yanına almaya karar verdiğini belirten anne Başturk, bir yıldan bu yana adeta anneliği yeniden yaşadığı kızlarıyla cok mutlu olduğunu aktardı.
Kızlarını cok sevdiğini ve her gunun onlarla dolu dolu gectiğini dile getiren anne Başturk, "Onlar eve geldikten sonra gun bana yetmiyor. Cok mutluyum, hep onlarla ilgileniyorum. Bir yıldır birlikteyiz, şimdi onlar beni, ben de onları cok iyi tanıyorum, ama pişmanım keşke oncesinde başlasaydım. O konuda pişmanım, yoksa cok mutluyum, kızlarımı cok seviyorum." diye konuştu.
Hic zorluk yaşamadıklarını, ilk bir ayda adeta et tırnak gibi olduklarını aktaran anne Başturk, onlara her zaman sevgiyle yaklaştığını kaydetti.
Başturk, kendilerine bu duyguyu yaşatan ve hicbir zaman yalnız bırakmayan Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk başta olmak uzere il mudurluğu calışanlarına teşekkur etti.
"İlk geldikleri gun huzunlendim, ağladım"
Ozel guvenlik gorevlisi baba Bahri Başturk de (51), koruyucu ailesi oldukları uc evlatlarına şefkatle yaklaştıklarını ve kucaklarını actıklarını kaydetti.
Kızları ilk eve geldiğinde biraz tutuk davrandığını, ama bu surecin uzun surmediğini aktaran baba Başturk, "Ben işten geldiğimde 'babacığım' diye ustume atlıyorlar. Cok memnunum. İlk geldikleri gun huzunlendim, ağladım. İnşallah kaderleri, sonları iyi olur." dedi.
Baba Başturk, herkese koruyucu aile olma ve tarifi olmayan bu duyguyu yaşama tavsiyesinde bulundu.
"Ablalık cok guzel bir duygu"
Kardeşleri geldikten sonra hayatının renklendiğini aktaran Aleyna da (17), şunları soyledi:
"Hep kardeşim olsun istedim. Hep tek oynadım, tek buyudum. Ailem beni mutlu etse de evde hep bir sesin eksikliği vardı. Bende kucuk kardeşim olsun, onunla parka gideyim, eğleneyim ona bir şeyler alayım, paylaşalım cok istedim. Sonra koruyucu aile olabileceğimizi duyunca cok mutlu oldum. Anneme ısrar ettim. cok guzel bir fırsat, şu an cok mutluyum. Ablalık cok guzel bir duygu. Duşununce ben gercekten boş bir şekilde yaşıyormuşum, hicbir eğlencem yokmuş, onlar gelince hayatıma renk geldi."
Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Muduru Nevzat Ozer, koruyucu aileliğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın onculuğunde "Gonul Elcileri" projesiyle başladığını ve buyuk bir ivme kazandığını soyledi.
Koruyucu aileliği bir iyilik gonul hareketi olarak tanımladıklarını dile getiren Ozer, şoyle devam etti:
"Koruyucu ailelik, kalbe ve gonle girme, insanların gonlunu fethetme sanatıdır. Koruyucu aile konusunda ulkemizdeki ivmeyi daha da ileriye goturebilmek icin başta Sayın Bakanımız Zehra Zumrut Selcuk olmak uzere ekibimizle calışıyoruz. Turkiye genelinde 6 bine yakın koruyucu ailemiz, 7 bin 665 cocuğumuza sıcak yuvalarını ve kalplerini acmış bulunuyorlar. Adana'da koruyucu ailelikte Turkiye 5.si, 2019 yılında da koruyucu aile hedeflerini gercekleştirmede Turkiye ikincisiyiz. Adana'da 187 koruyucu ailemiz var, 254 yavrumuza evlerini actılar. Bu sayıyı daha da arttıracağız."
Herkesi bu iyilik, gonul hareketine katılmaya davet eden Ozer, en az ilkokul mezunu olan, duzenli geliri bulunan 25-65 yaş arasıdaki evli veya bekar herkesin bu harekete ortak olabileceğini kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmihan Ozguven