Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) koronavirus salgını (Kovid-19) nedeniyle yaptığı planlamalar doğrultusundaki ucuncu aşamada, yarından itibaren ortaokul 5. ve lise 9. sınıf oğrencileri, yuz yuze eğitime başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığının koronavirus salgını tedbirleri kapsamında okullarda aşamalı olarak yuz yuze eğitime geciş sureci devam ediyor.
2020-2021 eğitim oğretim doneminde ilk etapta okul oncesi ve 1. sınıflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflarda yuz yuze eğitimi başlatan MEB, 5. ve 9. sınıfları da yarından itibaren yuz yuze eğitim planlamasına dahil etti.

Yuz yuze eğitimde, resmi ve ozel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gun toplam 12 ders saati (2 gun, 6+6), imam hatip ortaokullarında haftada 2 gun toplam 14 ders saati (2 gun, 7+7) uygulanacak. Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gun toplam 16 ders saati (2 gun, 8+8) yapılacak.
Sınıflar, oğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye gore gruplara ayrılacak, her ders suresi 30 dakika, dersler arası dinlenme suresi de 10 dakika olarak uygulanacak.
Yuz yuze işlenecek dersler
Ortaokul 5. sınıflarda Turkce, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kulturu ve ahlak bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Turkce, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kulturu ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapca dersleri yuz yuze eğitim yoluyla işlenecek.
9. sınıf oğrencilerinin de, haftalık ders cizelgelerinde gosterilen ortak, secmeli ve mesleki derslerin tumunden sorumlu olduklarından, okul yonetimince belirlenen dersleri yuz yuze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan dersleri ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor.
Yuz yuze eğitim icin cocuğunu okula gondermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen oğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gonderilmeyen oğrenciler uzaktan eğitimle derslerine devam edecek.
Oğrenciler devam ettiği sınıfın mufredatından sorumlu olacak ve tum konu ile kazanımlardan yapılacak olcme ve değerlendirmelere katılacak.
Yuz yuze eğitim dışında kalan tum dersler, uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, oğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yonelik tedbirler okul yonetimlerince alınacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selma Kasap