AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlce Belediye Başkanı Huseyin Beyoğlu, yangında 3 cocuğunu kurtardıktan sonra hayatını kaybeden fedakar anneden geriye kalan kullanılamaz haldeki evin bakım ve onarımını belediye butcesi yerine kendi imkanlarıyla yapma kararı aldı.
Diyarbakır'da gectiğimiz gunlerde cıkan ve cocuklarını kurtaran fedakar annenin vefat ettiği yangında kullanılamaz hale gelen Gulpınar ailesinin evini ziyaret eden AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Huseyin Beyoğlu, evin bakım ve onarımı belediye butcesinden bağımsız olarak kendi imkanlarıyla yapacağını acıklayarak takdir toplayan bir davranış sergiledi. Eşini kaybeden ve 3 cocuğu ile beraber yaşadığı dramı atlatmaya calışan Ali Gulpınar, "Bu zor anımızda yardım elini uzatan ve evimizin onarımı icin calışma başlatan Huseyin Beyoğlu başkanıma teşekkur ediyorum" dedi.
Kucuk yaşta yetim kalan baba hayatının en buyuk acısını yaşadı
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilcesi Bağcılar Mahallesi'nde gectiğimiz gunlerde meydana gelen yangın bir ailenin yurek sızlatan dramına neden oldu. Anne Gulay Gulpınar, alevler arasında kalan 2'si engelli 3 cocuğunu fedakar bir şekilde kurtardıktan sonra ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tum cabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Geriye kullanılamaz hale gelen bir ev, psikolojik olarak cokuntu icerisine giren gozu yaşlı bir eş ve annesiz 3 kucuk cocuk kaldı. Kucuk yaşta ailesini kaybettiği icin yetim ve oksuz kalan Gulpınar, zor şartlarda buyudukten sonra evlendi. Eşi ve cocuklarıyla mutlu bir hayat yaşarken, hayatının en buyuk acısını yaşadı.
Yurek yakan dramın ardında aileye en buyuk destek Bağlar Belediye Başkanı Huseyin Beyoğlu'ndan geldi. Acılı aileyi ve kullanılamaz hale gelen evi ziyaret eden Başkan Beyoğlu, karşılaştığı manzara karşısında derin bir uzuntu yaşarken, evin reisi Ali Gulpınar'a hem gecmiş olsun ve teselli dileğinde bulunarak teskin etti hem de evin bakım ve onarımı icin calışma başlattı. Evin bakım ve onarımını belediye butcesinden bağımsız olarak kendi kişisel imkanlarıyla yapacağını ifade eden Beyoğlu'nun davranışı takdir topladı.
"Uzerimize duşeni yerine getireceğiz"
Yaşanan dramın kendisini cok etkilediğini belirten Beyoğlu, "Her şeyden once bir insan olarak inanılmaz derecede uzulduğumu belirtmek istiyorum. Cocuklarını kurtarmak icin anneliğin vermiş olduğu fedakarca bir duşunceyle hareket eden kahraman annemize Allah'tan rahmet diliyorum. Baba ve cocukların yaşadıkları hic kolay şeyler değil. İnşallah hepimiz uzerimize duşeni yapacağız. Belediye butcesinden bağımsız olarak kendim ve arkadaşlarımın desteğiyle evin bakım ve onarımını yaparak eskisinden daha modern şekilde ailemize teslim edeceğiz. Evi yeniden yaşanılabilir, sağlıklı hale getireceğiz. Bu vesile ile tum hayırseverleri de bu ailemize destek olmaya davet ediyoruz. Bağlar'da bunun gibi bircok mağdur aile var. Gelin hep beraber bunlara umut olalım, destek verelim" diye konuştu. - DİYARBAKIR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı