Elazığ'da 24 Ocak'taki depremde yıkılan binanın enkazından 17 saat sonra yaralı kurtarılan Azize Celik ile ailesi, Ege Denizi'nin Seferihisar ilcesi acıklarındaki 6,6 buyukluğundeki depremle sarsılan İzmirlilerin yaşadığı acıyı yurekten hissediyor.
Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen, merkez ussu Sivrice ilcesi olan 6,8 buyukluğundeki depremde, Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından saatler sonra eşi ve 2 cocuğu ile yaralı kurtarılan Azize Celik, o gun yaşadıkları acıyı İzmir depremi ile adeta yeniden hissetti.
UMKE gonullusu Emine Kuştepe ile enkaz altındayken yaptığı telefon goruşmesi ile Turkiye'nin gundemine gelen depremin simge isimlerinden Azize Celik ile ailesi, aynı acıları yaşayan İzmirli depremzedeler icin dua ederek, manevi desteklerini iletiyor.

Azize Celik, AA muhabirine yaptığı acıklamada, depremin yaşattığı korkuyu, huznu ve acıyı bilen Elazığ halkı olarak İzmir'de yıkıcı bir deprem olduğunu oğrendiklerinde buyuk uzuntu yaşadıklarını belirtti.
Deprem bolgesinden gelen haberlerde yıkılan binaların olduğunu ve insanların enkaz altında kaldıklarını duyduklarında uzuntulerinin daha da arttığını ifade eden Celik, "Deprem olduğunu
ilk duyduğumda marketteydim. Eve geldim, oğlum kapıyı acar acmaz 'Anne İzmir'de deprem olmuş.' dedi. Televizyonu actığımda yıkılan binaları gorduğumde elim ayağım boşaldı, ağladım. Sanki 24 Ocak'taki depremi yeniden yaşadık, cok acı bir durum." dedi.
"Rabbim bu acıları bir daha gostermesin"
Celik, İzmir halkının depremin ardından yaşadığı acıyı ve zorluğu en iyi kendilerinin anlayabileceğini, deprem anının cok kotu olduğunu, İzmir'deki depreminin ardından uzun sure kendine gelemediğini soyledi.
Elazığ depreminin ardından karşılaştıkları tum zorlukları ve depremin yarattığı psikolojik travmayı, devletin sağladığı yardımlarla gidermeyi başardıklarını vurgulayan Celik, şoyle konuştu:
"Depremden sonra devletimiz surekli yanımızdaydı, başta Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız olmak uzere Allah hepsinden razı olsun. Şimdi televizyonlarda da goruyoruz, İzmir'de de aynı şekilde devletimiz, Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız hepsi depremzedeler icin seferber olmuşlar. Allah devletimize zeval vermesin, Rabbim bu acıları bir daha gostermesin."
Azize Celik'in eşi Cengiz Celik ise İzmir'de onceki gun meydana gelen afetten İzmir halkı kadar etkilendiklerini ve uzulduklerini soyledi.
Celik, depremle ilgili gelişmeleri televizyondan takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Benim, cocuklarımın ve eşimin enkaz altında kaldığımız yeri duşunuyorum. Televizyonda enkaz altından cıkarılan depremzedeleri gorduğum kadarıyla benim enkazda kaldığım yer biraz daha genişti. Yani şu anda ora, bana gore cennetmiş gibi duşunuyorum. Televizyonda gorduğum Buse kardeşimizin (Buse Hasyılmaz) yeri daha dardı. Bunları gordukce uzuluyoruz. Goruntuleri izledikce psikolojim bozuluyor, kapatıyorum ancak 5-10 dakika sonra, ne oldu diye tekrar acıyorum. Gercekten eşim, cocuklarım surekli ağlıyoruz, hepimiz zor bir donem gecirdik."
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmail Şen