VAN'ın Erciş ilcesinde 9 yıl once yaşanan 7.2'lik depremde 4 katlı binanın enkazından 28 saat sonra kurtarılan depremzede İlyas İşler (33), yardımseverlerin kendisine gonderdiği battaniyeyi, yazdığı mektupla birlikte aynı acıyı yaşayan İzmirli depremzedelere gonderdi.
23 Ekim 2011'de 7.2'lik depremle sarsılan Vanlılar, cuma gunu meydana gelen depremle aynı acıları yaşayan İzmirli depremzedelerin acısını yureğinde hissediyor. Merkez ussu Ege Denizi'nin Seferihisar ilcesi acıkları olan 6,6 buyukluğundeki depremi yaşayan İzmirlilerin acısı kendilerinin de gecmişi hatırlamasına neden oldu.

[h=3]BİR MEKTUPLA GONDERDİ[/h]Erciş ilcesinde 2011'de yaşanan depremde yıkılan 4 katlı binanın enkazı altında kalan ve arama kurtarma ekiplerince 28 saat sonra yaralı olarak kurtarılan İlyas İşler (33), deprem sonrası yardımseverlerin kendisine gonderdiği battaniyeyi, yazdığı mektupla birlikte kendisi gibi aynı acıyı yaşay)an İzmirli depremzedelere gonderdiğini soyledi.
[h=3]"BİZE UZATILAN YARDIM ELLERİNİ UNUTMADIK"[/h]Van depreminde enkaz altından 28 saat sonra kurtarıldığını anlatan 2 cocuk babası İşler, "İzmir'de meydana gelen depremi en iyi ben bilirim. 28 saat enkaz altında kaldım. Enkaz altında kaldığım sure icinde cok buyuk travmalar yaşadım. Yanı başımda arkadaşlarım vardı. İlk saatlerde onlarla konuşuyordum. Saatler gectikce sesler kesilmeye başladı. Arama, kurtarma ekiplerinin buyuk uğraşlarıyla 4 katlı binanın enkazından kurtarıldım. 2011 Van depreminde bize yardım eli uzatan insanları asla unutmadık. 9 yıl once bana yardım amaclı gonderilen battaniyeyi, hep sakladım. Bir de duygularımı yansıtan mektup yazıp, kolinin icine koyup, deprem yaşayan İzmirli depremzedelere gonderdim. Allah yardımcıları olsun" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Barış KUL