Elazığ'da enkazdan 1,5 saat sonra cıkartılan depremzede: "İzmir'de olmak ve yardım etmek istedim"
ELAZIĞ - Elazığ'da depremde enkaz altında kalan ve 1,5 saat sonra cıkartılan Mustafa Yurtseven, İzmir depremi nedeniyle şokun icerisinde olduğunu ve orada olup yardım etmek istediğini soyledi.
24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak uzere 41 kişi hayatını kaybetmiş ve 20 binden fazla konut ağır hasar gormuştu. Depremde Mustafa Paşa Mahallesinde yıkılan binanın altında kalan ve 1,5 saat sonra enkazın altından cıkartılan Mustafa Yurtseven, İzmir'de ki depremi ilk duyduğunda 10 dakika ayağa kalkamadığını ve halen şokta olduğunu aktardı.

Depremde Mustafa Paşa Mahallesinde yıkılan binanın altında kaldığını belirten Mustafa Yurtseven, "Depremden 1,5 saat sonra kendim cıktım. Enkazın altından cıkarken itfaiye yetişti. Onların yardımı ile cıktım. Oradan da hastaneye goturduler. Diğer gun hastaneden cıktık. Hissettiklerimi anlatmak cok zor. Anlatmakta istesem anlatamıyorum. Duşun uzerinde 2 kat ev var. 2 katın senin uzerine yıkıldığı goruyorsun. Şuanda aynı şekilde İzmir'i goruyorum, aynı şokun icerisindeyim. Sanki onu yaşıyormuşum gibi, ilk olduğu zaman 10 dakika yerimden kalkamadım" dedi.
"Şuan orada olmak ve onlara yardım etmek istedim"
Orada kurtarılanları gorduğunu ve aynı şeyi yaşadıklarını dile getiren Yurtseven, "O anda sen yaşıyormuşsun gibi oluyor. Cok zor bir şey. Rabbim kimseye yaşatmasın. Allah onların da yardımcıları olsun. Ben evde yalnızdım. Eşim ve cocuklarım gezmeye gitmişlerdi. Depremi yaşadık. Rabbim tekrar gostermesin. İzmir'i sabahtandır izliyorum. Dun yine izledik. Eve gidiyoruz yine izliyoruz. Durmadan takip ediyoruz. Orada bir sessizlik dediği zaman tamam biri cıkacak diye sustular diyoruz. O heyecan ve uzuntu halen bizde var. Şuan orada olmak ve onlara yardım etmek istedim. Cunku onu ben yaşadım. İnsanların verdiği cabaları, koşuşturmaları anlatılmaz. İzmir'de olsak da birine el atabilsek. Keşke imkanımız olsa. Tum herkes şuan orada" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı