HATAY'ın Arsuz ilcesinde mermerci Murat Ozan Kılıcoğlu, 9 Ekim'de cıkan ve 3 ilcede etkili olan orman yangınında, belediye ekiplerinin dozerlerle yol acma calışmaları sırasında iş yerine 100 bin TL'lik zarar verildiğini one surdu. Kılıcoğlu, "Hatay Buyukşehir Belediyesi'ne ait dozerin verdiği bir hasar. Kimse ilgilenmedi, muhatap bulamadık. Hasar tespit calışması da yapılmadı" dedi.
Arsuz ilcesinde 9 Ekim'de cıkan İskenderun ve Belen ilcelerinde de etkili olan orman yangınında, iddiaya gore Buyukşehir Belediyesi ekipleri, Murat Ozan Kılıcoğlu'nun mermer dukkanının bulunduğu alanda yol acma calışması yaparken mermerlere zarar verdi. İş yerini acamadığını ve mağdur olduğunu anlatan Murat Ozan Kılıcoğlu, mağduriyetinin giderilmesi icin hukuki surec başlattığını kaydetti. Kılıcoğlu, iş yerinde bulunan 22 balya mermeri dozerin parcaladığını, 100 bin TL değerinde zararının olduğunu belirtti. Kılıcoğlu, "İş yeri sahasının hemen yanında geniş bir alan var. Dozerin oradan gecebilirken neden mermerlerin bulunduğu yerden gecmesine bir anlam veremedim. Yangın gunu mahallenin tedbir amaclı boşaltılması uyarısı jandarma tarafından yapıldı. Biz de iş yerini terk ettik. Sabah geldiğimizde mermerlerimizin kırıldığını gorduk. Guvenlik kamera goruntusune baktık. Elektrikler kesildiği icin saat 22.00'den sonra goruntu kaydı yok. Ama gorulduğu gibi oncesindeki mermerlerimiz ve sonraki durum ortada" dedi.
MUHATAP BULAMADIKMurat Ozan Kılıcoğlu, "Hatay Buyukşehir Belediyesi'ne ait lastikli dozerin verdiği bir hasar. Kimse ilgilenmedi, muhatap bulamadık, hasar tespit calışması da yapılmadı. 22 palet mermerim ve mermer makinem zarar gordu. 15-20 gundur de iş yerimi kullanamadım. Jandarmaya hasar tespit tutanağı tutturduk ve savcılığa başvurduk. Ben işletmemi daha ne kadar kapalı tutacağım. Bir an once işcilerimi cağırıp iş yerini acmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ufuk AKTUĞ