Antalya'da kan kanseri teşhisi konulan 9 yaşındaki Muhammet Can Ergul, tedavi masrafları icin yardım bekliyor.
-Antalya'da losemi hastası 9 yaşındaki Muhammet Can tedavisi icin destek bekliyor
-İki yıl surmesi beklenen tedavinin aylık masrafı 20 bin TL
-Asgari ucretle kirada oturan aile Muhammed Can'ın tedavisi icin caresiz kaldı
ANTALYA - Antalya'da kan kanseri (losemi) teşhisi konulan 9 yaşındaki Muhammet Can Ergul, tedavi masrafları icin yardım bekliyor.

Muratpaşa ilcesinde yaşayan Sinan Dalkıran, Hulya Beşkardeş cifti, kızlarının duğunu icin 40 gun once Van'a gitti. Bu sırada 9 yaşındaki cocukları Muhammet Can, fenalaşarak yere yığıldı. Yakındaki ozel bir hastaneye kaldırılan Muhammet Can, doktorların şuphesi uzerine Van 100. Yıl Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bir dizi tetkik yapılan Muhammet Can'a losemi teşhisi konuldu. Antalya'da donen aile hemen cocuklarının tedavisi icin hastane araştırmaya başladı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Akdeniz Universitesi Hastanesi'nde uygun yer bulamayan aile cocuklarının tedavisi icin ozel bir hastaneye yonlendirildi. Hemen servise alınan Muhammet Can Ergul'un tedavisine başlandı. 1 aydır hastanede yatan, kemoterapi alan ve tedavisine devam edilen Muhammet Can Ergul, doktorlarının tavsiyesiyle 2 gunluğune evine getirildi. Tetkikleri devam eden Muhammet Can'ın tedavisinin ise 6 ayının hastanede yatış şeklinde, 1.5 yılı evde olmak uzere 2 yıl ongoruluyor. Aile, uzun ve pahalı bir tedavi sureci bulunan hastalığın pencesindeki cocuklarını kurtarabilmek icin yardım bekliyor.
"1 ay hastanede yattı"
48 yaşındaki ev hanımı anne Hulya Beşkardeş, oğlunun iki ay once ayaklarının ağrımaya başladığını ve Van'da kızının doğumuna gittiğinde oğlunun da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını dile getirdi.
Ozel hastanenin ardından, Sağlık Bilimleri Universitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Muhammet'in iki gun tedavi gorduğunu ve tahlilleri sonucunda losemi olduğunu oğrendiklerini anlatan anne Beşkardeş, " Doktorlar bize cocuğumuzun tedavisi icin İstanbul, Ankara ve İzmir'deki hastaneleri onerdiler. Yaşadığımız yer Antalya'da tedavisi olmasını istedik. Burada iki hastanede yer olmadığı icin ozel hastaneye sevk edildik. Burada tahlillerine devam edildi. Bir ayı gecti tedavi surecimiz." dedi. Maddi olarak durumlarının yeterli olmadığını ifade eden Beşkardeş, eşinin asgari ucret maaşıyla gecindiklerini evlerinin bile kira olduğunu belirtti.
"Aylık masrafı 25 bin"
Ne yapacaklarını kara kara duşunduklerini dile getiren Beşkardeş, "Oğlumun 1 aylık tedavi masrafı 20-25 bin TL arasında. 6 aylık bir tedavisi var ama toplamda 2 yıllık bir surec olacak. Buda yaklaşık 100-150 bin TL'yi bulacak.Surekli tahlil, kan, ilik alıyorlar. Giderleri oluyor. Biz destek istiyoruz. Gucumuz yok. Ek gelirimiz yok. Oğlumun tedavisinin yanında cok steril bir ortamda, iyi şekilde beslenmesi gerekiyor. Cok zor bir durum, Allah'ım herkese şifa versin."ifadelerine yer verdi
"Pilot olmak istiyor"
Hastalığı olmasa oğlunun 4'uncu sınıfa başlayacağını belirten Hulya Beşkardeş, "İleride pilot olmak istiyordu. İnşallah iyileşir ve hayalleri gercekleşir."dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İSA AKAR