BURSA'da evine giren biri trans birey, 3 kişi tarafından 'Martin' isimli Pomerian cinsi kopeği, bavula koyularak calınan Seyit Soysuren, dedektif gibi iz surerek 2 gunde kopeğine kavuştu. 2'si cevredeki guvenlik kameralarınca goruntulenen şuphelilerden biri yakalandı.
Olay, 10 Ekim gunu, Nilufer ilcesine bağlı Gorukle Mahallesi'nde meydana geldi. Seyit Soysuren'in evine giren 3 kişi, değerli eşyaları ve fiyatı 20 bin ile 50 bin lira arasında değişen Pomerian cinsi kopeği, bir bavula koyup, caldı. Eve geldiğinde hırsızlık olayını ve kopeğinin calındığını fark eden Soysuren, durumu polise bildirdi. İhbar uzerine gelen polis ekipleri, parmak izi incelemelerinin ardından hırsızların yakalanması icin calışma başlattı.
GUVENLİK KAMERALARINDAN ŞUPHELİLERİ TESPİT ETTİSoysuren de evinin bulunduğu apartman ile cevredeki binaların guvenlik kameralarını inceledi. Goruntulerden birinde evinden alındığını belirlediği bavulu taşıyan kişiyi gordu. Goruntuleri sosyal medya hesabında paylaşan Soysuren, kısa surede kopeğinin Ali A.'nın evinde olduğunu saptayıp, polise bildirdi. Polis ekipleriyle birlikte Ali A.'nın evine giden Soysuren, kopeğine kavuştu. Ali A. gozaltına alınırken, polis kimliklerini belirlediği biri trans birey 2 şupheliyi arıyor.
'KOPEĞİMİ BAVULUMA KOYUP, CALDILAR'Soysuren, 2,5 yıl once sahiplendiği kopeğinin hırsızlar tarafından 5 bin liraya satılmaya calışıldığını one surerek, "3 kişi eve giriyor. Kopeğimi eşyalarla birlikte bana ait bavula koyup, calıyorlar. Cevredeki guvenlik kameralarından şuphelileri tespit ettik. Kamera goruntulerini sosyal medyada paylaştık. Şuphelileri tanıyanlar cıktı. Verilen adreslere giderek kopeğimi bulduk. Kopeğin fiyatı yaşı, bakımı ve eğitimine gore 20 bin ile 50 bin lira arasında değişiyor. Hırsızlar, goruntuleri sosyal medyada paylaştığımızı gorunce kopeği 5 bin liraya elden cıkarmaya calışıyorlar. Ben ucret vermeden sahiplenmiştim, kopeğimin adını da Martin koymuştum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Derya EVREN