İzmir'in Seferihisar ilcesinde acıklarındaki depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilcesinde, 9 binada arama kurtarma calışmaları devam ediyor.
Depremde ağır hasar goren toplam 17 bina ile başlatılan, dun 9 binada yoğunlaşılan arama kurtarma calışmalarında enkaz altında kalan depremzedelere ulaşmak icin zamana karşı mucadele veriliyor.
Calışmaların ikinci gununde 16 yaşındaki İnci Okan ve 55 yaşındaki Ahmet Citil'in yaralı olarak ulaşıldığı Rıza Bey Apartmanı'nın enkazında, beton parcalarının arasında yardım bekleyenlere ulaşmak icin hassas bir calışma yurutuluyor.

Deprem oncesi 8 katlı olan, deprem sonrası tamamen coken apartmanda ekipler, vinc ve iş makinaları yardımıyla alt katlara yaşam koridorları acmaya calışıyor.
Calışmaları enkaz altında kalanların yakınları da dua ederek izliyor.
Arama kurtarmanın yoğunlaştığı diğer bir enkaz da Doğanlar Apartmanı. Deprem oncesi 7 katlı olan ancak depremle birlikte yola devrilen apartmanın enkazından dun Seher Dereli Perincek ve ikiz kızlarının hayata tutunmasıyla moral bulan ekipler, enkazın 4. katına ulaştı.
Ekipler, zaman zaman cevredekilere sessizlik cağrısı yapıyor.
Dunku calışmalarda Helim Sarı, Fadime Tolu, Gulcin Aykut Soydan ve Hulya Ozmet'in canlı cıkarıldığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda ise calışmalar binanın yan yatma tehlikesi nedeniyle kontrollu devam ediyor.
Altında bir marketin bulunduğu iki katı coken ve vinclerle desteklenen binanın cevresinde enkaz altında olabileceği duşunulen kişilerin yakınları umutlu bekleyişlerini suruyor.
Arama kurtarma calışmalarında dun 62 yaşındaki Emine Eren'in yaralı olarak cıkarıldığı 3 bloklu Barış Sitesi ile 2 bloklu Emrah Sitesi ve Yağcıoğlu Apartmanı enkazlarında aralıksız devam eden calışmalarda ise bazı depremzedelerin cansız bedenlerine ulaşıldı.
Cadırda ikinci gece
Ote yandan depremzedeler, AFAD ve İzmir Buyukşehir Belediyesi tarafından farklı bolgelerde kurulan cadırlarda ikinci gecelerini gecirdi.
Turk Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yiyecek icecek ikramı yapılan depremzedelerden bazıları ateş yakarak ısınmaya calıştı.
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda kurulan cadırlarda kalanlar vatandaşlardan İrfan Adanır, depremde evinde catlaklar oluştuğunu, eve girmeye korktuklarını anlattı.
Ailesiyle bir sure daha cadırda kalacaklarını belirten Adanır, "65 yaşındayım, hayatımda ilk kez boyle bir depreme şahit oldum. Nasıl cıktığımı hatırlamıyorum. Cok korktuk. Anlatmak cok zor." dedi.
Turkiye'nin bu depremle tek yurek olduğuna tanıklık ettiğini belirten Adanır, sozlerini şoyle surdurdu:
"Hakikaten Turkiye boyle şeylerde birleşmesini biliyor. Boyle kotu şeyler, belki bize cok guzel şeyler uretiyor. Keşke boyle kotu şeyler olmadan guzel şeyler olsa. Burada hicbir sorunumuz yok. Yiyemeyeceğimiz kadar bol yiyecek var. Her yerden yardıma gelenler var."
"Enkaz altındakileri duşunuyorum"
Enkazların bulunduğu bolgeye yakın konumda kurulan cadırda, eşi ve iki cocuğuyla kalan 34 yaşındaki Mehmet Aktaş da depreme, yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yanındaki iş yerinde yakalandığını soyledi.
Depremin etkisinin buyuk olduğuna dikkati ceken Aktaş, "Yıkılan apartmanlarda yaşayan tanıdığımız insanlar vardı. Bazıları kurtuldu ama bircoğu da maalesef hayatını kaybetti. Elimizden bir şey gelmiyor. Evimizde bir sıkıntı yok ama yanındaki yuksek katlı binada yıkılma tehlikesi var. Onun icin boşalttık. Bizde bir sorun yok, enkazın altındakileri duşunuyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdullah Doğan