“Hoca’nın 21. Yuzyılın acılarına da ne kadar guclu bir merhem olduğunu gostermeye katkısı olması icin ben de Nasreddin Hoca’nın talebeliğine soyundum. Diktatorler ne kadar guc, kudret sahibi olursa olsun mizahla baş edemezler. Tıpkı Hoca’nın bin odalı saraydaki Timur’u hep alt etmesi gibi… Gulumsemek, iki insan arasındaki en kısa mesafedir. Gulumsemek, yaşamın zorluklarına karşı en buyuk guctur. Nasreddin Hoca’ya bugun de cok gereksinmemiz var.” (Mustafa Balbay)

Mizah her zaman halkın kendisini en guclu ifade ettiği alanlardan biri olmuştur. Mustafa Balbay da geleneksel değerlerimizden Nasreddin Hoca’yı yetkin Turkcesiyle gunumuze taşıyor ve uc yuze yakın hikÂyenin uyaklı anlatımıyla geniş bir Nasreddin Hoca kulliyatını bizimle buluşturuyor. Hem buyukler icin, hem cocuklar icin kıssadan hisselerle dolu bu kitabı okurken her bir anlatımın bugun yaşadıklarımıza da ne kadar denk duştuğunu goreceksiniz.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Nasreddin Hoca Yazar: Mustafa Balbay Yayınevi: Bilgi Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789752206779