"Humour" kelimesi yabancı bir kelimedir. Anlamı "olayların gulunc yanlarını gorme yeteneği, nuktedanlık, şakacılık"tır.
Humour turu yazıları seviyorum, 1982 yılında Guneş gazetesi yayınlanmaya başladığında, Ali Rıza Karduz imzası ile bu tur yazılara başladım. Daha sonra Sabah ve Yeni Yuzyıl gazetelerinde 2000'li yıllara kadar yazılarım yayınlandı.
"Olaylarla alaylar" diye isimlendirilen yazılarımı unlu sanatcılar Haslet Soyoz ve rahmetli Mıstık (Mustafa Eremektar) cizimleriyle ilgi cekici hale getiriyordu.
Bu tur yazı tekniğini, bu tur yazıları cok seviyorum.
Gungor URAS
GUNGOR URAS
Gungor URAS, Duzce’de doğdu. Ankara Koleji’ni bitirdi. Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi’nin ardından İstanbul Universitesi İktisat Fakultesi’nde doktora yaptı, Boğazici Universitesi’nde docentliğini aldı. Marmara Universitesi’nde profesor oldu.
1962-1974 Yıllarında devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak calıştı. TUSİAD’ın ilk Genel Sekreteri’dir. Uzun yıllar Aksigorta Yonetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı.
1968’ten bu yana basında yazılarıyla yer alıyor. Dunya ve Milliyet gazetelerinde koşe yazıları devam ediyor. DPT yayınları ve diğer yayınevlerinden cıkmış 30’un uzerinde yayını bulunuyor.
NTV TV’de Sokağın Ekonomisi programını surduruyor. NTV Radyo’da her sabah Ayşe Hanım Teyze’sine ekonomiyi anlatıyor..
Uras, yıllardır bilgi ve deneyimlerini kamuoyuyla paylaşan bir iktisatcı... En onemli ozelliği kendisini okuyan kitlenin, ekonomik konuları rahatlıkla anlamasını sağlayan orneklerle ifade etmesi. “Ayşe Teyze” soylemi Turk ekonomisi literaturune Uras sayesinde girdi. 7’den 70’e herkes ekonomiyi Ayşe Teyze’yle rahatlıkla cozebiliyor.
Nuran Uras ile evli. Bir kızı (Elif Uras) ve bir torunu var.
Son kitaplarından bazıları;
Fikir Ureten Fabrika (Gungor Uras ve Feyyaz Berker), Doğan Kitap, 2009 Bak Ben Sana Anlatayım, Doğan Kitap, 2010 Bilinmeyen Bodrum, Boyut Yayıncılık, 2015 Sanayileşecektik, Buyuyecektik, N’oldu Bize, Doğan Kitap, 2017 O Ulkeden Bu Ulkeye Geze Geze, Tarihci Kitabevi, 2017
(Tanıtım Bulteninden)
Redaksiyon: Mualla AKYUZ - Hediye UNLU - Nuran URAS
Yayına Hazırlaya: Nevin AZAKOĞLU
Kitap Adı: İndir Faizi Bindir Faizi Yazar: Gungor Uras Yayınevi: Tarihci Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789752466203