Anadolu, en yiğit cocuklarını Kabataş Erkek Lisesi'ne gonderdi. Onlar bu kutsal gorevi onurla ve gururla ustlendiler, başarılı olmak icin caba sarf ettiler; kimi zaman gulduler, kimi zaman ağladılar. Onlar et ve kemik gibi tek bir butundu. Aynı şehre, aynı bolgeye ait olmasalar da onlar yurekte ve ruhta aynı rengi aynı ozlemi taşıdılar. "Oğlen yemeği sonrasıydı. Derslerin başlamasına henuz vardı. Sırama oturmuş bir şeyler calışıyordum. Oğrencilerin coğunluğu dışardaydı. Yazı yazıyordum. Birden sıranın sallandığını hissettim. Deprem mi oluyor diye duşunmedim değil. Fikret'in kafasını sağ elinin uzerine koyup ağladığını gordum. Her bir hıckırığında sıra yukarı-aşağı sağa-sola hareket ediyordu. "Fikret ne oldu?" Soruyu sormamla ağlama temposu daha da arttı. Kendimi suclu hissettim. Hic yapmadığım bir şeyi yaptım, sağ kolumu kocaman omzunun uzerine attım, Fikret'i hafifce kendime doğru cekmek istedim. Gururluydu. Elimi sinirli bir şekilde itti. Belli ki acıma duygusunun kendisine gosterilmesini istemiyordu. Doğruldu. Mendiliyle siyah gozlerini sildi. Ciddi sorunları olduğunu hissediyordum. Ben de ikinci sınıfta zor gunler yaşadığım icin empati kurmaya isteklendim. Fikret nicin ağladığını soylemek istemedi ama ısrar ettim. Fikret bir cevap vermek zorunda olduğunu anladı: "KÂtip, sınavlarda bana yardımcı olmuyorsun, kopya cekmeme izin vermiyorsun, beni uzuyorsun." Oyle bir gerekce soylemişti ki her ikimiz de bunun doğru olmadığını biliyorduk. Sıra tekrar ama bu kez oncekinden daha hızlı titremeye başladı cunku her ikimiz de kahkahalarla guluyorduk."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 283
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Kurgu Kultur
Kitap Adı: Mizah Ansiklopedisi 2 Yazar: Mucahit Ozden Hun Yayınevi: Kurgu Kultur İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055009373